Fakkeltog i Langgata torsdag 15.mars

FOTO: Document.no

"Bli med å vis din støtte til modige menneskerettighetsforkjempere", sier Jasmine som er leder i Amnestygruppa på Vågen videregående skole. Alle som vil kan delta både i fakkeltoget og på Vitenfabrikken etterpå.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.03.2018 kl 13:36

Ung i Sandnes
Sandnes kommune
Se bildet større

FOTO: Amnesty International

Fakkeltog i Langgata 15.3

Oppmøte i Lanternen i Langgata, Sandnes sentrum. Kl 18

Hva skjer:
Fakkeltoget går opp til Vitenfabrikken (Storgata 28). Der blir det samtale med Hamid Mohammadi, broren til den modige fangen Narges.

Det blir også utstilling og dramainnslag fra kunstneriske elever ved Vågen videregående skole, korsang ved SJOKK og musikalsk lurinnslag ved Tore Koppang.

Gratis inngang og åpent for alle. Dersom man vil besøke Vitenfabrikkens egne aktiviteter må man løse billett.

Les mer her: https://www.amnesty.no/menneskerettighetsforkjempere

https://www.jaermuseet.no/vitenfabrikken/aktiviteter/brave-arets-amnesty-kveld-sandnes/

Amnestygruppa har virkelig fått ny giv denne våren. Og i kveld er de en av flere arrangører som lager til det årlige store Amnesty International-arrangementet i Sandnes.

Vågen videregående skole samarbeider hvert år med Amnesty om et undervisningsopplegg. Resultatet av dette vil elever vise fram i form av utstilling og dramainnslag på Vitenfabrikken.

I år er tema modige menneskerettighetsforkjempere. Fokus blir på den tøffe kvinnen Narges Mohammadi som sitter fengslet i Iran med en dom på 22 år. I årevis har hun protestert aktivt mot syreangrep på kvinner, kjempet for kvinners rettigheter, rettighetene til minoriteter og vært aktiv i arbeidet mot dødsstraff.

I en sofa på Vitenfabrikken i kveld møter vi hennes bror, Hamid Mohammadi, i samtale med Amnestys prosjektleder Richard Dwomoh (samtalen vil foregå på engelsk).

Les mer her: https://www.amnesty.no/menneskerettighetsforkjempereI

Arrangører er Amnesty International Region Sør, Vågen videregående skole, Sandnes musikkråd og Vitenfabrikken.

Se mer om programmet i faktaboksen eller her:
https://www.jaermuseet.no/vitenfabrikken/aktiviteter/brave-arets-amnesty-kveld-sandnes/

I fjor var det flyktninger fra Syria som var tema. Dette ble dramatisk dramatisert av redningsvestkledde Vågenelever. Møt opp og se hvordan Vågenelevene i år viser sine versjoner av modige menneskerettighetsforkjempere.

Hele arrangementet er gratis og man trenger ikke å ha fakkel for å gå i toget.