Fest i stedet for skole

De matansvarlige hadde tenkt nøye på målgruppen. Det var både pizzasnurrer med halalkjøtt og mulighet for glutenfri mat. Fra venstre: Helen Vik, Amy Martine Warner og Katrine Mattingsdal Pedersen. FOTO: Solveig I. Engelsen

Høye skrål blandet med mye latter hørtes langt uti gata. Det var tydelig at det var god stemning da elever fra barne- og ungdomsarbeiderfaget ved Gand videregående skole nylig inviterte til vårfest.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
15.03.2018 kl 12:01

Ung i Sandnes
Sandnes kommune
Se bildet større

25 elever fra barne- og ungdomsarbeiderfaget hadde laget til en vårfest for noen av sine medelever. Disse hadde ansvar for å koordinere alt sammen: (fra venstre) Olav Blikra, Vilde Torkelsen og Melissa Evensen Bø. FOTO: Solveig I. Engelsen

Se bildet større

Deilige kakestykker var flott pyntet og sirlig lagt på fat. All mat var planlagt og laget av de matansvarlige i arrangørgruppa. Uka i forveien skulle en nesten tro at det var opprettet en ny kokkelinje på skolekjøkkenet til Gand vgs. FOTO: Solveig I. Engelsen

Solskinnet som tittet inn gjennom vinduene i ungdomshuset L54 satte straks i gang den rette vårstemningen for de tretti gjestene fra innføringsklassene. Med et spennende og variert festprogram, koselig prat og L54's aktivitetsutstyr ble det en meget vellykket vårfest.

- Det har vært både lærerikt, kjekt og ikke minst har det vært mange med godt humør her i dag, sa tre av arrangørene vi traff rett etter festen.

Elevene forklarte ivrig hva de hadde gjort: - Vi har hatt både konkurranser, teatersport og allsang. Gjestene våre kommer fra mange forskjellige land, så vi hadde lyst til å vise dem ulike norske festtradisjoner. Nesten alle sangene hadde norske tekster og vi har faktisk selv øvd på allsang i våre to klasser i forkant.

Festen ble avrundet med dans, men kanskje ikke akkurat til dagens vanligste danserytmer. Polka, polonese og linedance fikk smilene til å gå i samme takt som dansetrinnene. Stor ståhei og hæla i taket, og sannelig ble det spontanundervisning til iransk musikk også.

Om det skyldtes fire timer uten skolebøker eller de hjemmelagde pizzasnurrene og kakene, i hvert fall glitret øynene til alle festdeltakerne da de atter måtte gå tilbake til Gand vgs.

- Det har vært helt magisk å være her i dag, fortalte de to lærerne Karen Grønning og Kari Vetrhus Haugen som var tilstede som observatører. - Elevene fra VG2 barne- og ungdomsarbeiderfaget har vist stor omsorg for sine gjester. Alle har følt seg skikkelig velkomne og blitt tatt vare på. En fantastisk arrangørgjeng, skrøt lærerne begeistret.

Vårfesten var et skoleprosjekt der oppdraget var å lage til et arrangement for ungdom på sin egen alder. Elevene måtte gjennomføre alt fra a til å; gjøre avtale om å låne lokalet, lage program, fordele oppgaver, lage mat og skrive taler.

- Det beste i dag har vært å bli kjent med de andre elevene i innføringsklassene og å erfare hvor lett det er å få kontakt med ukjente når man gjør noe kjekt sammen. Det var bra at vi hadde leker og konkurranser i starten da dette brøt isen og gjorde oss tryggere på hverandre. Da gikk resten av festen som en lek og det ble morsomt både for våre gjester og oss, sa Vilde Torkelsen, en av de hovedansvarlige for vårfesten.