ANNONSE
ANNONSE

Film og kamera på Bogafjell

Detter er noen av deltakerne som er med på medieLAB Bogafjell hver torsdag kveld.
Foran fra venstre: Erlend og Klaudiusz. Bak fra venstre: Vetle P., Sebastian og Vetle B. Foto: Audun Hiis

Høylydt skrål høres fra kulturkontoret i Bogafjellhallen. Det er guttene på medieLAB'en som ser på kveldens prøvefilming. De har øvd seg på å intervjue folk med mikrofon.

Ung i Sandnes
Sandnes kommune

Publisert:

Sist oppdatert: 19.09.2017 kl 18:38

Vi lurer på hva som er så morsomt?
- Det er når vi selv skal stille spørsmål og sier mye "hmmm" og "ehhh", sier en av guttene fortsatt med et smil om munnen.

Har dere lært noe annet filmteknisk i dag?
- Jo, at det er lurt å finne de rette personene for et intervju. Vi gjorde et forsøk med noen jenter som holdt på med hobbyaktiviteter på design/redesign, men de bare fniste og tullet, så da fikk vi ikke gjort det skikkelig. Vi prøvde å lage en form for dokumentar, men det funka ikke når intervjuobjektene ikke tok det seriøst, forteller de.

Guttegjengen som er elever både på Lundehaugen og Bogafjell skoler har møtt trofast opp siden medieLAB'en startet i slutten av august. De ble med av ulike grunner. Noen av de har vært aktive med å legge ut filmer av sketsjer og annet på youtube, noen har blogget, andre har bare likt å se morsomme filmsnutter på nettet. Felles for alle er at de nå har lyst til å lage filmer selv på en profesjonell måte.

Fritidskonsulent Audun Hiis og medarbeider Frode Paulsen har brukt våren og sommeren på å planlegge og kjøpe inn utstyr. De jobber nært med medieLAB'en og TV Sandnes på Lura bydelshus, og har fått opplæring av filmprodusent Reidar Johannessen derfra. Begge er veldig fornøyde med oppmøtet og innsatsen fra de filminteresserte ungdommene. Nå i starten kan det lett bli trangt foran redigeringsskjermene, men når opplæringen er unnagjort så er det god plass til andre filmungdommer. Det hadde også vært kjekt om jenter vil være med.

Når medieLAB'en på Bogafjell etter hvert kommer skikkelig i gang med å produsere nyheter og andre filminnslag, så vil dette vises via nettavisen www.ungisandnes.com, ungisandnes-kanalen på youtube og TV Sandnes.

Vi spør guttene om de har noe negativt å si om medieLAB Bogafjell?
- Neiii, kommer det samstemt fra alle, bortsett fra en gutt: - I dag var det tomt for kakaopulver, så vi måtte drikke noe annet i stedet! Idet latteren på nytt runger ut i rommet tenker vi; hadde ikke disse guttene nettopp klaget over fnisete og lattermilde intervjuobjekter?

http://tvsandnes.no/

https://www.youtube.com/ungisandnes