For en fantastisk kveld!

Regissør og produsent og kveldens kursholder Jakob Rørvik FOTO: Jostein Olsen

Første kurskveld i en rekke på 4 om filmproduksjon gikk av stabelen i går, og vi som var så heldige å få være med på dette storkoste oss!

Tekst:

Publisert:

Ung i Sandnes
Sandnes kommune
Se bildet større

En engasjert gjeng på kurskveld på Lura Bydelshus FOTO: Jostein Olsen

Filmkraft Rogaland AS skal legge til rette for kontinuerlig vekst og kvalitetssikring av filprosjekter i regionen, og støtter oss økonomisk og praktisk i dette prosjektet. Anne Lærdal er ansvarlig for talentutvikling, og er interessert i å få tak i ungdom mellom 16-30 med interesse og talent innen film. Anne er utdannet regissør og produsent, hun har bl.a. en bachelor i "Media and Culture" fra utlandet og har studert regi i Norge. Hun har hatt ansvaret for regi og vært produsent for alt fra TV og musikkvideoer, og har gått veien fra å koke kaffe til å være sjef for 70 ansatte på store TV-produksjoner som bl.a. "Søppelkongen" og "Farmen"(2006). Det er Anne som har skaffet oss alle instruktørene til kursrekka vår, og som har utarbeidet selve kursrekka, så vi setter stor pris på arbeidet hun gjør og troen hun har på ungdommene i Sandnes! Hun håper at ungdom som har lyst til å prøve seg innen film blir med på de forskjellige tingene som vi arrangerer sammen med Filmkraft, så de kan se om dette er noe de liker og har talent for, kanskje FØR de velger å ta utdannelse innen film.

Første kurskveld hadde vi foredrag av Jakob Rørvik, som er Sandnes-gauk og har en bred utdannelse innen film, og bred erfaring med regi og manus. Temaet var:"Ide og manus; Å lage en historie". Gjennom å se filmsnutter fikk vi eksempler på hvordan man bygger opp en god historie og manus. Vi fikk en grovskisse av hvordan man tenker når man skriver manus og hvordan innholdet fordeles i 3.akter. Til slutt fikk vi noen tips om hvor vi kan hente inspirasjon til hva vi kan skrive om:
- Hvem drømmer jeg om å være? (ta f.eks. utgangspunkt i en karakter eller yrke du kunne tenke deg, og skriv noe med dette som utgangspunkt. Vil du være en superhelt? Drømmer du om å bli mamma? Vil du redde verden?)
- Hva gjør meg forbannet? (Urettferdighet, utroskap, nett-troll...)
- Ta utgangspunkt i en location du har tilgjengelig, og tenk: Hva kan skje her? Hvem kan dukke opp?
- Ta utgangspunkt i en konflikt, f.eks. kampen mellom det gode og det onde, ungdom vs. foreldre, lærere vs. elever, gutt vs. jente, splid i vennegruppa, land i krig...

Jakob Rørvik har en liste over litteratur han ville anbefale oss, og den hadde vi tenkt å legge ut her i dag, men etter å ha tenkt seg litt om, vil han heller snakke litt mer om dette og forklare litt mer om det på neste kurskveld før vi legger ut lista, så da er det bare å smøre seg med tålmodighet en HEL uke, folkens!

Ta kontakt med meg på mail dersom du har en ide til film, eller ønsker å vite mer om hva vi kan tilby innen dette: linn.andreassen@sandnes.kommune.no

Gleder meg til neste uke, da skal Jakob Rørvik og produsent Nils Petter Devold Midthun lære oss om foto, opptak og hvordan man forteller en historie med bilder. De to kan glede seg til en hel kveld med en entusiastisk og engasjert gjeng på Lura Bydelshus. JEG gleder meg i alle fall!

Her finner du litt info fra det Filmkraft holder på med i regionen i september.