Før måtte man være stille...,

Mattias S. Zenker syns det var veldig positivt å oppdage spillkonsoller blant bøkene på Sandnes bibliotek. Rut Marie B. Svendsen (med ryggen til) er helt enig! FOTO: Ungisandnes.com

..men nå kan man både prate og spille.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
07.03.2018 kl 14:05

Ung i Sandnes
Sandnes kommune

Åpningstider biblioteker i Sandnes

Sandnes bibliotek:
Åpent mandag - onsdag kl 10-19
Åpent torsdag - fredag kl 10-16
Åpent lørdag kl 10-15

Høle bibliotek:
Åpent mandag og torsdag kl 17-19
Åpent onsdag kl 10-13

Riska bibliotek:
Åpent tirsdag og torsdag kl 10-19
Åpent onsdag og fredag kl 10-14

https://sandnesbibliotek.no/

Hva skjer på Sandnes bibliotek?

Du kan låne med deg hjem:
bøker, musikk, filmer, lydbøker og magasiner

Dette kan du gjøre:
- Spille playstation 3 og 4.
- Spille forskjellige brettspill
- Spille piano i musikkavdelingen
- Nintendo-konsoll er bestilt og kommer snart.
- Høre på musikk i musikkavdelingen
- Gjøre lekser, enten ute i biblioteket eller på et grupperom
- Møte venner, prate og slappe av

Leksehjelp for ungdomsskole og vgs:
Tirsdag kl 16-18 i 3.etasje

ALT ER GRATIS!

Mellom bokhyllene på Sandnes bibliotek høres herlig latter. To ungdommer har et voldsomt latterkick. Fargete lysglimt skimtes bak hodene deres før en ny latterkule inntar rommet. Utfra kroppsholdningene og armbevegelsene å dømme, så er det ikke vitsebøker de er opptatt av.

Hva skjer? spør vi. Fortsatt leende svarer de: - Vi spiller et playstationspill vi spilte da vi var yngre, og det er faktisk kjempegøy å spille det igjen.

Er dere ofte her og spiller på biblioteket i Sandnes?
- Nei, vi er bare tilfeldig innom. Egentlig venter vi på å bli kjørt hjem, og så ville vi bruke ventetida på å spille kortspill slik som vi ofte gjør når vi er på biblioteket i Stavanger. Dessverre hadde de ikke det spesielle kortspillet her som vi var på jakt etter. Men, da vi fikk øye på dette PS3-spillet, så var det bare å sette seg ned foran skjermen. og nå har vi hatt det kjempekjekt i snart en halv time. Du vet, gamle game-minner strømmer på, forteller Mattias og Rut Marie.

- Ja, det er noen år siden var jeg mye i Sandnes, sier Mattias, som egentlig er fra Stavanger. Jeg gikk på Gand vgs og var også mye på ungdomshuset L54 i sentrum. Vi var mange venner som møttes der og spesielt godt likte jeg å lage til LAN. Vi er blitt litt eldre nå og vanker der ikke lenger, men det var en veldig fin tid, minnes han.

Hva holder du på med sånn ellers? - Jeg tar helsearbeiderfaget, og er for tiden i praksis i et bofellesskap for voksne med psykisk utviklingshemming. Det trives jeg veldig godt med. Det er ganske prøvende mentalt der man må reflektere mye i forhold til kommunikasjon, etiske konfliktsituasjoner og sosial kompetanse. Jeg har lært utrolig mye. Etter hvert kunne jeg tenke meg å bli miljøterapeut og jobbe på institusjon og med avrusning eller psykiatri. En annen ting som er kjekt med det faget jeg tar er at jeg stadig blir minnet på at det er kjempebra at jeg som gutt har valgt denne studieretningen. Og det er selvsagt gøy å høre, sier Mattias.

Plutselig begynner lysene å slukkes blant bokreolene. Det er stengetid og snart blir kjæresteparet hentet. Vi rekker et siste spørsmål. Er det noe dere savner her på Sandnes bibliotek? - Ja, det må jo selvsagt være kortspillet Chtulu Fluxx, ler de begge før de hastig løper ut i vinterkulda.