Foto fra kunstutstillingen UKM Sandnes 2018

FOTO: Edward C. H. Svihus

UKM er mye mer enn ungdommer som opptrer på en scene. Da ung kultur møttes i KINOKINO første helgen i februar, var det de 10 unge kunstnerne og den flotte samlingen med kunstverk som startet opp hele UKM-festivalen.

Tekst:

Publisert:

Ung i Sandnes
Sandnes kommune

Bildeserie

UKM Sandnes 2018 - utstillingsåpning

Kunstner Jesper Foto: Edward C. H. Svihus
Kunstner Majken Foto: Edward C. H. Svihus
Kunstner Helene Foto: Edward C. H. Svihus
Kunstner Guro Foto: Edward C. H. Svihus
Kunstner Kristina Foto: Edward C. H. Svihus
Kunstner Emma Foto: Edward C. H. Svihus
Kunstner Maja Foto: Edward C. H. Svihus
Kunstner Vilde Foto: Edward C. H. Svihus
UKM-kunstnerne får hver sin rose og gratulasjon av kultursjef Tone Strømø. (Noen av kunstnerne var ikke tilstede på åpningen.)  Foto: Edward C. H. Svihus
Karoline hadde to opptredener på UKM Sandnes 2018. Hennes vakre toner kunne høres både  i utstillingslokalene på åpningen, og dagen etter på selve UKM-forestillingen.  Foto: Edward C. H. Svihus
Herlige forfriskninger og marengskjeks må til på en skikkelig utstillingsåpning.    Foto: Edward C. H. Svihus

Det ble en stemningsfull UKM-åpning der utstillingsdeltakerne ble gjort stor stas på.

Kultursjef Tone Strømø talte stolt om viktigheten av UKM-festivalen der ungdom i Sandnes kan møtes med alle slags kulturuttrykk i profesjonelle omgivelser. - Det er så kjekt å se hva dere ungdommer holder på med, og hvilke talenter som bor i dere, sa hun med favnen full av røde roser - en til hver kunstdeltaker.

Beviset på at det finnes flinke kulturungdommer i Sandnes fikk vi da Karoline fra Lura innlevende sang kveldens kulturinnslag. Det var også gøy å høre om UKM-danser Joshua sine tidligere UKM-erfaringer. Han er danseelev ved Vågen videregående skole og i fjor deltok han med dansegruppa Mixcrew. Hiphopdanserne var så heldige at de ble valgt ut til å delta på UKM-festivalen for hele Rogaland og derfra gikk de videre til landsfestivalen.

I 2017 var hele UKM-Norge i Sandnes, og smilende fortalte han om alle de fantastiske opplevelsene han hadde hatt på alle de tre UKM-festivalene. Det beste av alt var at han og resten av crew'et hadde blitt kjent med så mange andre kule UKM'ere fra hele Norge.
Joshua smiler visstnok fortsatt fra øre til øre, fordi det etter hvert viste seg at i løpet av UKM-helgen gikk han og resten av Mixcrew videre til UKM fylkesfestivalen.

Juryens valg av UKM-kunstnere som skal representere Sandnes på UKM Rogaland i Tysvær 13.-15.april 2018:

- Vilde Vagle
- Majken Fedøy
- Maja Piechocka
- Emma L. Tjøstheim

Gratulerer og lykke til videre!