ANNONSE
ANNONSE

Hæ... er det UKM hele året?

Roald Brekke hviler ikke på sine UKM-laurbær; mens han pakket ned den lokale UKM-utstillingen i februar, så var tankene hans allerede i gang med nye UKM-utfordringer - deriblant UKM-landsfestivalen! Foto: Solveig I. Engelsen

Ja, i hvert fall for kulturarbeidere i Sandnes kommune. Allerede da årets UKM Sandnes-deltakerne nøt de siste bitene med pizza på UKM-avslutningsparty i februar var kulturavdelingens medarbeidere opptatt med nye UKM-oppgaver.

Ung i Sandnes
Sandnes kommune

Publisert:

Sist oppdatert: 23.05.2017 kl 23:43

- Og det er mye som har skjedd siden UKM Sandnes pakket sammen sakene sine i Kinokino i starten av februar, sier UKM-sjef Roald Brekke i Sandnes kommunes kulturavdeling.
Det første var selvsagt å rydde bort alt UKM-utstyret, deriblant å demontere UKM-utstillingen. Kunstverk skulle leveres tilbake til sine unge UKM-kunstnere, og en del trivielt papirarbeid måtte gjøres.

- Det gjenstod også mye arbeid for min kollega Margit Halvorsen. Hun hadde ansvar for å få de 20 UKM-ungdommene og reiseledere fra UKM Sandnes videre til UKM-fylkesfestivalen som var i Tysvær i slutten av april. Der markerte Sandnes seg skikkelig bra ved at dansegruppa "The Mixtape" ble tatt ut til å representere Rogaland på landsfestivalen 2017.

- Når sommerferien er slutt, så er vi faktisk igang med UKM-arbeidet igjen. Da er det forberedelser til UKM 2018: UKM-skolebesøk på ungdomsskoler og videregående skoler i november og desember, påmelding av deltakere som har frist en eller annen gang i januar og planlegging og forberedelser til vårt lokale UKM-arrangement utpå vinteren.

- Vanligvis tar vi en pause fra UKM-arbeidet på forsommeren, men det vil ikke skje i år, smiler han lurt, Sandnes skal nemlig være vertskap for UKM Landsfestivalen 2017. Helt siden i fjor har mine kolleger og jeg vært opptatt med å planlegge denne sammen med Rogaland fylkeskommune, Vågen videregående skole og UKM Norge.

- Det blir noen fantastiske UKM-dager i Sandnes sentrum fra onsdag 21.juni til søndag 25.juni. 500 ungdommer fra hele landet møtes med ung kultur i fokus. Det blir forestillinger i Sandnes kulturhus og Vågensalen, sirkustelt med arrangementer på Ruten, parade gjennom sentrumsgatene og festival-TV.