Intervju med UKM-deltakere

(f. v) Marius Samuelsen og Signy Rut. FOTO: Leah Håland Solomons

Nå som UKM 2015 er godt i gang har vi i nettredaksjonen tatt oss friheten til å bli litt bedre kjent med noen av årets deltakere. I år, som tidligere år, er det stor variasjon av innslag. Vi har blant annet sangere, kunstnere, skuespillere og dansere.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
25.04.2015 kl 14:18

Ung i Sandnes
Sandnes kommune
Se bildet større

(f. v) Mycko Hadland og Sander Tysse. FOTO: Leah Håland Solomons

To av årets dansere er Sander Tysse og Mycko Hadland, og vi har tatt oss en liten prat med dem!

Hvor lenge har dere drevet med dans?

- Jeg har drevet med dans i ca. 3 år, forteller Sander. Han danser freestyle i tillegg til noe
som kalles for popping. - Jeg har danset i rundt 2-3år nå, sier Mycko. Han driver med alt fra hip-hop new style til popping. Både Sander og Mycko er selvlærte dansere.

Gleder dere dere til å opptre?

- Jeg føler meg klar til å opptre, men gruer meg litt fordi Hanne Sørvaag er dommer, sier Sander. - Jeg gleder meg veldig, men jeg er jo selvfølgelig litt nervøs, forteller Mycko.

Sander opptredde lørdag 18.april mens Mycko skal opptre søndag den 19.

I tillegg til dansere er det også et stort antall artister, duoer og band. Vi tok oss en prat med Sindre Johnsen fra bandet Grötúr.

Hva er din rolle i bandet?

- Jeg er vokalist og spiller trekkspill.

Når ble bandet stiftet?

- Bandet er egentlig et sideprosjekt som vi begynte å snakke om i fjor sommer. Før lokalmønstringen hadde bandet spilt sammen to ganger, og siden vi kom videre derfra har vi egentlig ikke spilt sammen, forteller Sindre.

Dere skal spille på den aller første forestillingen, føler du at dere er klare?

- Nei.

En annen sanger på årets mønstring er Marius Samuelsen. Han har vært med på UKM før, og i år har han med seg en danserinne som heter Signy Rut.

Når begynte du å interessere deg for musikk?

- Jeg begynte å interessere meg for piano da jeg var rundt 4 år gammel. Jeg har drevet aktivt med musikk siden 9. klasse da jeg begynte å spille i band, sier Marius. I tillegg til å være med i UKM har han også vært med i Idol, noe han synes var spennende og opplevelsesrikt.

Når begynte du med dans?

- Jeg begynte med dans ifjor og har danset aktivt i år. Før drev jeg med turn, og nå går jeg på RG (Rytmisk Gymnastikk), forteller Signy.

Er dere nervøse?

- Ja, jeg er litt nervøs, men det er bare kjekt. Føler at jeg er så klar som jeg kan bli, sier Marius. - Jeg tenker ikke så mye over det, legger Signy til.

Marius og Signy Rut opptrer på søndag den 19. april.

Sist, men ikke minst, har vi en stor bråte talentfulle kunstnere som stiller ut kunstverkene sine. Vi tok oss en prat med kunstnerne Sara Westergaard Karlsen, Janne Birgitte Ueland, Ida Haraldseid Gramstad og Kristin Ersdal.

Når begynte dere med kunst?

- Jeg har alltid vært veldig seriøs med kunst og har holdt på fast på fritiden siden 5-6. klasse, forteller Sara. Janne fikk skikkelig maleutstyr i 9. klasse og har drevet med tegning lenge før den tid.

- Jeg tar ikke tegning så veldig seriøst egentlig, jeg ser mer på det som en hobby, sier Kristin. Ida forteller at hun har gått på kulturskolen og lært om billedkunst, men har egentlig alltid holdt på med kunst.

Alle fire er veldig spente på om de kommer til å gå videre eller ei. De mener at det er mye bra kunst i år og at nivået er høyt.