Juleball - stress for jenter?

Venninnegjengen er snart klar for å opptre på årets juleball. FOTO: Solveig I. Engelsen

Desember er høytid for juleball på ungdomsskoler i Sandnes. Er det slik at jenter er mer opptatt av dette enn gutter?

Tekst:

Publisert:

Ung i Sandnes
Sandnes kommune
Se bildet større

Det har vært mange øvingstimer i danserommet på Lura bydelshus. FOTO: Solveig I. Engelsen

Vi forstyrrer noen jenter mens de øver på et dansenummer som skal være en del av underholdningen på skolens juleball. Kan det stemme at jenter er mer aktive enn gutter når det gjelder forberedelser til juleballet?

- Ja!!! roper de i kor. - Vi startet allerede rett etter sommerferien med å leite etter den perfekte kjolen. Vi sjekker ut kjoler på internett og titter rundt i butikker. Aktuelle nettsider kan vi være innom flere ganger i uka.
I år er de fleste av jentene på jakt etter korte og ettersittende kjoler. Lange ballkjoler er ikke populært på ungdomsskoleball.

- Jeg har gjort det enkelt, sier en av jentene. Kjolen har jeg lånt av en venninne og det er jeg veldig fornøyd med. Det er ikke nødvendig å bruke masse penger på noe man ikke bruker så ofte, smiler hun.

Det er ikke alle som har kortreiste kjoler. Det fortelles også om jenter som har kjøpt kjoler på ferietur utenlands. For det er viktig at man ikke har lik kjole som de andre. I det samme blir det mye fnising..i fjor var det faktisk fem jenter som kom i samme kjole som de alle hadde bestilt uavhengig av hverandre på nettet. Kjolevalg er sannelig ikke lett!

Hva med pensko? - Nei, det er ikke så viktig. Det er jo greit å ha sko på i starten, men når dansingen starter så sparker vi av oss skoene. Da er det hvite sokker som gjelder, sier jentene bestemt.

Selv om det er en del stress knyttet opp mot skolens desidert største fest, så gleder skolevenninnene seg veldig. I fjor var de på juleballet for første gang og hadde det knallkjekt!. Nå går de i 9.trinn og vet mer om hva som skal skje. Det blir pizza, underholdning, kåringer, fotografering og mye dansing. Det som er bra er at man trenger ikke å kjenne de man danser ved siden av, og det er en flott måte å bli kjent med elever fra andre trinn på. Og med himlende øyne slås det fast at man trenger ikke å ha date for å gå på juleballet!

Plutselig dundrer musikken utover danserommet de låner på Lura bydelshus. Venninnene spretter opp og er klare for å øve videre på heftige moves. Konsentrerte kikker de inn i dansespeilet. Dansen må bli bra når den skal vises frem for festkledde elever på Lurahammaren ungdomsskoles juleball.