ANNONSE
ANNONSE

Kick ass, tøff ungdom!

Foto: Lura Karateklubb

I helga slo gutter og jenter til med hardtrening og gradering i Lurahallen. Men hva innebærer egentlig karate???

Ung i Sandnes
Sandnes kommune

Publisert:

Sist oppdatert: 06.10.2015 kl 06:33

Ordet "karate" betyr "tom hånd" på japansk, og grunnen til at man ikke bruker våpen i karate er at kampsporten stammer fra Okinawa på en tid der bøndene der ikke fikk lov til å ha våpen. Det finnes ulike stilarter innen karate, den som ble praktisert i Lurahallen i helga heter Shotokan og er stilarten Lura Karateklubb underviser i. Karate baserer seg på ulike spark-, slag- og blokkeringsteknikker. I tillegg til å lære å komme seg ut av potensielt farlige situasjoner(råd 1 = LØP!), samt å forsvare seg, så får utøverne bedre motorikk, koordinasjon og konsentrasjon og ikke minst bedre selvtillit, bedre helse og økt overskudd og pågangsmot.

Alle som vil kan begynne på karate, i helga var det flere voksne som hadde sin aller første gradering, og de var VEL så stolte som ungene og ungdommene over sine prestasjoner. Når man sitter som publikum og ser på den kroppsbeherskelsen og styrken disse kroppene i hvit drakt og fargerike belter har, så kan man ikke annet enn å la seg imponere! Og ja, jeg lot meg imponere like mye av de to jentene som klarte å få sort belte, som jeg lot meg imponere av de aller minste som klarte hvitt belte med gul stripe...

En annen ting som imponerer når man ser denne idretten i aksjon, er alle ritualene og all høfligheten den bringer med seg, det bukkes og hilses og man viser samtlige utøvere, trenere og selve treningsområdet respekt. Kanskje karate burde vært påbudt allerede i barnehagene? Mulig de hvite draktene ikke hadde egnet seg LIKE godt i en barnehage, men... ;-)

Samtlige partier hos Lura Karateklubb trenes av godt kvalifiserte trenere, med Sensei Geir Larsen i spissen. Han er Norges høyest graderte Shotokanutøver med 7. grad av svart belte i JKA-organisasjonen(JKA = Japan Karate Assosiation). Han er hovedinstruktør for den norske delen av JKA World Federation: Norway JKA. Lura Karateklubb fungerer faktisk som Honbu Dojo (hovedsete) for Norway JKA. Geir har lisens som internasjonal JKA-dommer, og hans kjappe replikker og humor kan skvise en ekstra innsats ut av de fleste, og faren for "ei tåra i truså" er skremmende stor, også for oss på tribunen... Samtidig oser han av etikette og autoritet, og han bringer solid tyngde til klubben... ikke BARE rent vektmessig... ;-)

Hvis dere vil vite mer om karate, enten av ren nysgjerrighet, eller fordi dere vurderer å prøve dere, så ta turen innom Lura Karateklubb sine FB-sider, og følg med når de skal ha demo i høst, kan garantere dere at det er noe dere ikke vil angre på!