ANNONSE
ANNONSE

Kjekt å bli kjent først

Venninnene Oda Marie og Johanna er nye på ungdomsskolen. Foto tatt i diskoteket på Ganddal fritidssenter. Foto: Solveig I. Engelsen

Elever i 8.trinn på skoler i Sandnes er fornøyde med at de hadde mulighet til å treffe den nye ungdomsskoleklassen sin mens de fortsatt gikk på 7.trinn.

Ung i Sandnes
Sandnes kommune

Publisert:

Sist oppdatert: 19.09.2017 kl 15:07

Vi treffer Oda Marie og Johanna på Ganddal fritidssenter en tirsdags kveld. En måned har gått siden de startet på ny skole, og vi lurer på hvordan overgangen var fra Ganddal barneskole til Lundehaugen ungdomsskole. Har det hatt noe å si at dere ble invitert til å møte den nye klassen deres på en Bli-kjent-samling rett før dere sluttet barneskolen?

- Ja, sier venninnene i kor! Det var absolutt verdt å møtes på forhånd. Vi ville nok ha grudd oss mer til første skoledag hvis ikke det hadde vært for Bli-kjent-festen i juni. - Faktisk, forteller en av jentene, så holdt hun kontakten med tre av de nye klassekameratene gjennom hele sommeren. Kjempeflott å få nye venner så raskt.

- 8.klassejentene tror også det ville tatt mye lenger tid å bli kjent med de andre i klassen dersom de ikke hadde truffet hverandre tidligere på en slik morsom og sosial måte. Allerede før skolen startet den første skoledagen, torde man å gå bort å snakke med nye klassekamerater.

Hva skjedde på Bli-kjent-samlingen? - Det var kjekt, men litt kleint i begynnelsen før vi kom skikkelig i gang. På starten hadde vi navneleker og sånt og etter hvert kunne vi delta på forskjellige aktiviteter som biljard, airhockey, dansing, limbokonkurranse, syning av lue, buttons-laging og annet. Samtidig som vi hadde vår samling på Ganddal fritidssenter, så hadde foreldrene sin egen i et annet rom. På slutten kom foreldrene inn og så hva vi holdt på med. De var jo like nysgjerrige som oss på hvem vi skulle gå i klasse med, forteller Oda Marie og Johanne.

Livet som ungdomsskoleelev har etter hvert kommet i faste rutiner med mer lekser og nye fag. Fortsatt er det likevel noe som venninnene grugleder seg til, og det er å få karakterer og hva som skal til å få anmerkninger. Jentene har ikke selv fått anmerkninger, men de vet om noen som har fått det fordi de ikke fulgte med i timen, brukte telefonen sin i timen eller hadde glemt noe.

Har dere vært innom Ganddal fritidssenter nå i høst?
- Vi var på 8.trinnfesten i starten av september. En egen fest bare for oss! Det var kjempegøy! Fritidssenteret har nettopp åpnet etter ferien, og vi skal prøve å komme innom når vi har tid. Akkurat på tirsdager kolliderer det med fotballtrening og barnepassing. Likevel vi er veldig glade for å et sånt tilbud i nærheten av der vi bor, avslutter Ganddaljentene.

Mer om Ganddal fritidssenter:
https://www.facebook.com/Ganddalfritidssenter/