Konsertmaraton etter påske

Bandet "Kometkameratene" fra venstre: Dainius Trepekunas, Martin Løland, Rebecca Ponce, Håvard Andreassen Falch. Bakerst: Elisabeth Midtbø

"Kometkameratene" er ett av syv musikkgruppeprosjekter ved vg3 musikk på Vågen videregående skole som skal spille rundt om i distriktet i april.

Tekst:

Publisert:

Ung i Sandnes
Sandnes kommune

KOMETKAMERATENE TOU SCENE 4.april kl 19:30

"Kometkameratene" er et band bestående av fem Vågenelever, og en tidligere elev.

Vi inviterer til en times livlig konsert med musikk fra band som Rush, Rage Against The Machine, Within Temptation og The Cranberries med mer!

Inngangsbilletten koster 100kr. Halv pris for elever ved Vågen og Bjergsted ved fremvisning av elevbevis.

Spørsmål: Kontakt Dainius Tipple Trepekunas på facebook.

Vokal: Elisabet Midtbø
Vokal: Rebecca Ponce
Vokal og keys: Dainius Trepekunas
Gitar: Martin Løland
Bass: Håvard Falch
Trommer: Kristoffer Fikstvedt

Kilde: "Kometkameratene" ved Vågen vgs, Musikk vg3

Dato og spillesteder for alle konsertene

7 musikkprosjektgrupper har hver sin unike konsert på hver sin dato, klokkeslett og spillested:

4.april kl 18, Tou Scene
4.april kl 19.30, Tou scene (Kometkameratene)
9.april kl 18, Spor 5
9.april kl 20, Grottene
10.april kl 17, Sandnes kirke
10.april kl 19, Spor 5
12.april kl 19, Pakkhuset Klepp stasjon

(Ungisandnes.com har dessverre ikke oversikten på hvilke grupper som spiller når - bortsett fra "Kometkameratene" (se egen faktaboks).)

Vil DU være konsertarrangør?

Ungdom fra 15 år og oppover kan være med å arrangere konserter og andre arrangementer på ungdomshuset L54 i sentrum av Sandnes.

Det trengs også hjelp til å lage til utendørsfestivalen Urban Street - som i år skal være i Langgata lørdag 16.juni. https://www.facebook.com/urbanstreetfestival/

Ta kontakt med arvid.tjelta@sandnes.kommune.no

Arrangør: Kulturavdelingen Sandnes kommune ved L54

- Vi gleder oss veldig til 4.april, sier vokalist Dainius Tipple Trepekunas og bassist Håvard Andreassen Falch som sammen med fire andre medelever er klare for konsert på Tou Scene.

- Siden januar har vi holdt på med å planlegge alt som må til for å få til konserten. Den første utfordringen var å sette sammen bandet med elever fra forskjellige musikklasser, men for vår del ble det full klaff. Bandet har fungert og jobbet bra sammen fra første stund.

- Låtvalget vårt kan vi vel kalle for variert rock. Heldigvis er det en veldig vid sjanger, så selv om mange av oss har ulik musikksmak så har alle bandmedlemmene fått bidratt med låter de selv liker til repertoaret. Hovedvekten på vår konsert ligger nok på 90-tallsrock, sier klassekameratene.

Hvorfor heter bandet Kometkameratene? - Jo, ler begge musikerne, et av våre bandmedlemmer fikk tilfeldigvis øye på noen morsomme hodeplagg i en butikk her i Sandnes i fjor engang. Han syntes de var så kule at han bare måtte kjøpe de selv om han den gang ikke hadde noen spesiell anledning å bruke dem til. Da han dukket opp på øving med de knallgrønne hodeplaggene, så måtte vi jo selvsagt bruke de og samtidig finne et bandnavn som matchet.

Hver av konsertgruppene har i tillegg til det rent musikalske, gjort mye annet arrangørarbeid i løpet av vinteren, slik som å finne konsertlokale og forhandle leieavtale, registrere utstyrsbehov, markedsføring, lage budsjett, bestemme billettpris og mye annet.

- Elevkonsertene er en del av faget "Instruksjon og ledelse" som innebærer både produksjonsledelse og kunstnerisk formidling, forteller musikklærer Bjor Bohne ved Vågen videregående skole. - Elevene skal vise at de kan lage til et musikkarrangement både som produsent og utøver, og de blir vurdert i alle ledd i prosessen. Det gjelder både forberedelser, gjennomføring, etterarbeid og selvfølgelig det musikalske programmet.

- De må også selv ta ansvar for økonomien, sier han videre. - De unge konsertarrangørene må beregne utgiftene og finne ut om de trenger mer inntekter enn det billettsalget gir. Mange skaffer seg sponsorer for at det skal gå i hop.

I løpet av de 10 årene disse skoleprosjektkonsertene har vært fremført, så har man ennå til gode at noen av konsertene har gått med underskudd. Det har faktisk vært slik at enkelte prosjektband har sittet igjen med gode overskudd, som de igjen har gitt videre til veldedige formål.

Selv om elevene bruker mye tid og ressurser på musikkprosjektet, så gjør de dette med stor glede, resultatet vises igjen i form av god kvalitet på konsertframføringene.
Siden gruppene velger musikkstil og låter selv, så vil konsertrekka etter påske ha mange forskjellige musikalske uttrykk. Det er bare å komme å se selv, konsertene er åpne for alle.