Lokale helter slo til på Lura

FOTO: Linn Andreassen Talge

Det gikk alt annet enn rett vest når lokal-tv-kjendiser fra tv vest holdt kurs på Lura Bydelshus i regi av Medie:Lab og Rogaland Filmkraft.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
31.08.2016 kl 12:51

Ung i Sandnes
Sandnes kommune
Se bildet større

Jørund Kopren vurderer innsatsen til deltakerne FOTO: Linn Andreassen Talge

Se bildet større

FOTO: Linn Andreassen Talge

Se bildet større

FOTO: Linn Andreassen Talge

Se bildet større

FOTO: Linn Andreassen Talge

Se bildet større

Marthe Kindervaag forklarer hvordan man binder sammen en sending FOTO: Linn Andreassen Talge

Jørund Kopren og Marthe Kindervaag er nok fjes de fleste drar kjensel på fra tv-skjermen, og denne tirsdagen hadde de tatt turen til Lura Bydelshus for å lære gjengen som var påmeldt hvordan man må tenke og oppføre seg for å bli en god programleder.

Når man ser Jørund og Marthe på TV, så ser de så naturlige og ekte ut, og det var de også de 3 timene vi tilbrakte med dem. Noe av det viktigste de lærte de kommende programlederne var nettopp også dette: Vær deg selv!!!

Deltakerne ble filmet både i Greenscreen-rommet, der de skulle introdusere seg selv og sitt påtenkte programkonsept, før det skulle settes over til et fiktivt "studio" og senere i en oppdiktet intervju-setting. Begge deler måtte tas på sparket, og det ble MYE "lått&løye"!!! Det hele ble avsluttet med en gjennomgang av opptakene, der deltakerne ble vurdert av Jørund og Marthe (og den strengeste dommeren av dem alle: Seg selv) ut ifra det som ble lært på kurset.

Alt i alt var det en vellykket kurskveld, med mye humor og glimt i øyet, og mange nye potensielle konkurrenter til programlederne i tv vest... ;-)