Suksess med Lurahammaren på TINEstafetten

Sandnes stadion brukes av fotballspillere og friidrettsutøvere. 12. Mai 2015 ble den brukt av flere 100 skoleelever. FOTO: Synne Alsaker

Hvert år har Lurahammaren gjort det bra i tinestafetten. 12. Mai 2015 var det duket til med tinestafetten på Sandnes stadion og det var 136 påmeldte lag. Lurahammarens lag fra 8. og 9. trinn besto av kjappe og gode løpere. Resultatene var imponerende, og for 8. trinn er det bare å gjøre seg klar til den store fylkesfinalen. Tinestafetten er verdens største stafett, som mer enn 100.000 skoleelever løper hvert år. I år er 104.000 løpere over hele landet fordelt på 260 ulike idrettsarenaer. Lurahammaren har alltid gjort det bra på Tinestafetten, og i år stilte vi med to sterke lag fra 8. og 9.trinn. Laget fra 8. trinn fikk en solid første plass, imens laget fra 9. trinn fikk en sterk 2. plass. Vi intervjuet tre løpere fra 8. trinn og lederen for Tinestafetten for Lurahammaren.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
18.05.2015 kl 14:19

Ung i Sandnes
Sandnes kommune

Bildeserie

Tinestafetten bilder

Se bildet større

Løpere fra flere skoler er spente og venter på stafettpinnen. FOTO: Synne Alsaker

Se bildet større

Fornøyde 8. klassinger og lærere.
Øverst t.v: Magnus Skarung, Raiyan Amani, Sindre Gudmestad, Marcus Haugen, Samuel Vu, Abdulai Samura, Magnar Reke.
Nederst t.v: Stine Søndenå, Gjertine Ruud, Anna Bringsvor, Yijia Fang, Sofie Nybø. FOTO: Synne Alsaker

Se bildet større

Laget fra 9. klasse var ikke fornøyde med en 2. plass.
Øverste rad fra venstre: Magnus Skarung, Morten Aasen, Emilie Sandberg, Jakob Ingebritsen, Fredrik Dretvik, Vien Nguyen, Jens Christensen, Magnar Rake.
Nederste rad fra venstre: Siri Nedregaard, Ine Røvik, Ine Bøe, Marianne Dretvik. FOTO: Victoria Langeland

Hvordan plukket du ut troppen til Tinestafetten?

Magnus: På 9. trinn plukket jeg ut troppen utifra de som var med i fjor, med unntak av noen få endringer i forhold til skader.
Mens på 8. trinn har jeg tatt utgangspunktet i 60 meter tider, også har jeg diskutert med enkelte utvalgte elever om hvem som kvalifiserer seg best. Så de navnene som ble oftest nevnt er de som bør være med. Jeg tror jeg har klart å komme frem til det beste laget, men en kan aldri være sikker.

Hvordan er forventningene dine til lagene fra Lurahammaren?

Magnus: Jeg forventer at begge lagene vinner, enkelt og greit. Av erfaring vet jeg blant annet at de andre skolene ikke topper laget, noe som vi gjør. Så vi pleier å ligge rimelig godt an. Så ut i fra disse erfaringene regner jeg nesten med å vinne, 9. klasse laget ihvertfall!

Vi intervjuet også Raiyan Amani, Yijia Fang og Samuel Vu som er tre av løpere fra 8. klasse laget. Alle deltakerne har løpt Tinestafetten før med deres tidligere skoler.

Hvordan tror du det vil gå med 8. trinnslaget fra Lurahammaren i år?

Raiyan Amani: Nja, vi har en god del raske folk på laget, så jeg synes vi burde vinne.

Yijia Fang: Jeg håper at vi vinner, og jeg tror også vi har en god mulighet siden Lura Skole har vunnet mange år på rad, og med forsterkninger fra Porsholen blir det enda bedre. Så vi er en ganske sterk kandidat.

Samuel Vu: Jeg tror vi kommer til å vinne i år også, men ingenting er sikkert. Det er jo mange andre skoler som har forsterket laget sitt, og vi får nok gode konkurrenter!

Etter løpet var Raiyan, Yijia og Samuel i ekstase, fordi de hadde løpt inn på en 1. plass. Magnus var også fornøyd med plasseringene, men overrasket over 9. trinn sin plassering, da de kom på en 2. plass. 2. plassen skyldtes nok, fordi løpet ble forskjøvet og da fikk ikke løperne nok tid til å varme opp.
Dette hadde Raiyan, Yijia, Samuel og Magnus å si etter løpet:

Hvordan synes du lagets innsats var?

Raiyan Amani: Jeg synes laget viste en veldig god innsats noe som er veldig positivt.

Yijia Fang: Alle jobbet hardt og gjorde så godt de kunne! Så sånn jeg så det var innsatsen helt på topp i dag!

Samuel Vu: Jeg synes alle på laget gjorde det ganske bra, ja faktisk synes jeg innsatsen var helt super.

Magnus: Innsatsen synes jeg var bra. Jeg tror ikke vi kunne gjort noe annet med selve løpene. Kanskje noen vekslinger var litt i det tregeste laget, men ellers synes jeg det var veldig bra.

Hva kunne dere gjort bedre?

Raiyan Amani: Hmm, kanskje vi kunne fått vekslingene litt bedre til. Med tanke på at vi bare øvde på vekslinger en gang.

Yijia Fang: Jeg synes vi kanskje burde øvd litt mere som et lag liksom, for å få til bedre vekslinger og sånn.

Samuel Vu: Neh, jeg synes vi var på vårt beste, synes ikke det var noe spesielt vi kunne gjort bedre.
Magnus: Som sagt kunne vi kanskje fått til litt mere effektive vekslinger, men ellers var det veldig bra.

Er du fornøyd med plasseringen deres?

Raiyan Amani: Veldig fornøyd!

Yijia Fang: Jeg likte ikke så godt plasseringen min i selve hitet, men jeg er utrolig fornøyd med laget sin presentasjon.

Samuel Vu: Selvfølgelig, det kunne ikke blitt stort bedre!

Magnus: Jeg er veldig fornøyd med 8.trinn, ikke så fornøyd med 9.trinn, der trodde jeg faktisk vi skulle vinne. Men som sagt kan jeg ikke forvente så mye mer når løperne ikke fikk varmet opp.


Var plasseringen forventet?

Raiyan Amani: Ja jeg hadde forventet en sterk første plass, noe som vi fikk!

Yijia Fang: Jeg var veldig usikker fordi jeg ikke visste hvordan de andre lagene var. Men det gikk jo veldig bra da!

Samuel Vu: Ja det gikk omtrent sånn som jeg hadde forventet.

Magnus: Ja ganske forventet, hvertfall på 8.trinn. Når det gjelder 9.trinn var de nok litt skuffet. Jeg merket det på gjengen at det var ikke mange smil.

Nå er 8.trinn klare for fylkesfinalen 6.juni på Sandnes stadion. Det er høye forventninger til 8.trinn, og det er bare å heie Lurahammaren frem.

Nøkkelord