ANNONSE
ANNONSE

Med buss fra dans til dans

"Dans er kjempekjekt!", sier Isa og Ingrid. Foto: Solveig I. Engelsen

Ungdomsskolejentene er ivrige dansere og rekker to danseskoler i to kommuner på samme kveld.

Ung i Sandnes
Sandnes kommune

Publisert:

Sist oppdatert: 04.10.2017 kl 17:45

En herlig blanding av hiphoprytmer og ungdommelige smil møter oss idet vi ankommer danserommet på Lura bydelshus. "House of Dance" (HoD) er i full gang med danseskoletilbudet sitt. Hver onsdag ettermiddag og kveld øver 3 klasser med barn og ungdom (gutter og jenter) på spenstige hiphop-moves.

Inne i kaférommet finner vi venninnene Ingrid og Isa. De er på plass lenge før timen deres skal starte opp. Vi lurer på hvorfor de kommer så tidlig?
- Jo, fordi vi nettopp har kommet med bussen fra Mariero der vi har hatt dansetime på Steps dansestudio. Da vi lurer på hvorfor de øver dans på to ulike dansestudioer på samme kveld, svarer de i kor; - Vi er kjempeglade i å danse, og selv om begge klassene er hiphop, så er de likevel forskjellige.

Jentene forklarer; - House of Dance sine danseklasser er veldig kule. HoD har mer genuin og ekte hiphop. Det er ikke nødvendigvis enklere trinn, men det hele er mer avslappet. Det brukes mer tid på hvert trinn slik at alle får de med seg, også de som er helt nybegynnere. Det er også deilig at det er bedre plass på dansegulvet.

- På Steps derimot er de veldig seriøse og tekniske, og de blander også inn jazztrinn i hiphop'en. Steps dansestudio er veldig populært, så det er ganske trangt i dansetimene. Trinnene øves inn kjapt, så i klassene for ungdom kan det være krevende å komme som nybegynner, mens barneklassedansingen skjer selvsagt saktere, sier de.

- Steps er jo bra, men vi liker oss spesielt godt her på HoD-kurset på Lura bydelshus. Dessuten er HoD-danselærer Linn Jihe Park amazing, sier en av jentene. - Åja, utbryter venninna, Linn Jihe er bare såååå veldig grei og hyggelig. Hun får alle til å føle seg velkomne. Hun lager god stemning og er slik at lurer man på noe så tør man å spørre om det.

Ingrid og Isa går i 8.trinn på Giske ungdomsskole. De bor i Smeaheia og syns det bra at HoD-danseskolen ligger sånn nesten i nærmiljøet sitt. Det er bare 20 minutter å gå hjem. Det er også derfor de rekker to danseskoler på en kveld.

Omkring 150 danseelever danser hver uke rundt i bydelene Riska, Bogafjell, Ganddal, Lura og sentrum, sier leder for House of Dance Kristian Mora. Han er veldig fornøyd med høstens påmeldinger, men poengterer at det fortsatt er plass til flere dansere. Kursene har så vidt startet opp og det er ikke for sent å melde seg på. Dessuten er første timen en gratis prøvetime. HoD har danseklasser fra 1.klasse og opp til voksen ungdom.

Ta kontakt på nettsiden: http://www.houseofdance.no/