ANNONSE
ANNONSE

Med egen låt på Urban Street

Kemiola er klar for Urban Street-festivalen lørdag 16.juni. Utescenen vil stå midt i Langgata til venstre i bildet. Gratis ungdomsfestival. Foto: Solveig I. Engelsen

Kemiola Helmsgård Olawole gleder seg ekstra mye til årets Urban Street-festival. Tidligere år har hun vært innom og sett både på dancebattle og forskjellige band, men denne gangen skal hun faktisk selv stå på scenen.

Ung i Sandnes
Sandnes kommune

Publisert:

Sist oppdatert: 13.06.2018 kl 15:36

- Jeg både gleder og gruer meg, sier Hommersåkjenta. Det blir sykt kult å stå midt i bilveien - på en scene som dekker hele Langgata på tvers midt i Sandnes sentrum.

Hvordan skriver du sangene dine?

- Jeg lager alle tekstene selv. Da skriver jeg om følelser, familien, gutter og annet ler hun. Jeg liker å uttrykke følelsene mine gjennom musikken. Jeg er oppvokst med tre språk i hjemmet; norsk, yoruba og engelsk. Mamma er norsk og min pappa fra Nigeria. Engelsk ble det språket vi alle forstod best og dermed det enkleste for meg å skrive sangene mine på.

- Melodiene kjøper jeg fra en nettside hvor komponister legger ut låter til salgs. Jeg liker best stilarter innen rythm & blues (R&B), jazz, funk og den slags. Artister som inspirerer meg er Sza, Ella Mai og gode gamle Ella Fitzgerald, ramser Kemiola opp.

- En av de to sangene jeg skal fremføre på Urban Street-festivalen, "Games", ble skrevet for kun tre uker siden. Jeg har øvd hver kveld de siste ukene nå, så jeg begynner å bli klar for å opptre lørdag 16.juni. Den andre sangen "Blackbird" skrev jeg for lang tid tilbake, forteller hun.

Sangjenta har sin første sangerfaring fra kor, deretter har hun hatt private sangtimer hos sanglærer og nå går hun på Sandnes kulturskole. - Det er stor forskjell på hvordan jeg synger nå og før. Er man interessert i å synge så er det smart å lære seg ulike sang- og pusteteknikker, og ikke minst lære seg å bli trygg på scenen.

Kemiola går i 10.klasse på Riska ungdomsskole. Hun har også UKM-erfaring og har deltatt tre år på rad på UKM Sandnes. To av disse årene ble hun med videre til fylkesfestivalen UKM Rogaland.

- Det fine med Urban Street-festivalen og UKM er at disse eventene er en skikkelig bra måte å samle ungdom med ulike kulturinteresser på - enten det er dans, sang, hiphop eller rock. Og så er det stas å treffe andre folk - både kjente og ukjente.