CTB er ute med ny musikkvideo "For Example"

Live Afrobeat! FOTO: Solveig I. Engelsen

Location for musikkvideoen er lagt til Sandnes sentrum og filmutstyret ble lånt fra ungdomshuset L54.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
15.09.2017 kl 15:19

Ung i Sandnes
Sandnes kommune

CTB - For Example

Se bildet større

God opplæring fra ansatte i L54 har gjort CTB i stand til å ta opp og mikse sine egne sanger. FOTO: Solveig I. Engelsen

Se bildet større

CTB i studioLAB - captured by the Music. FOTO: Solveig I. Engelsen

- Jeg lager afrobeat som er en form for afrikansk popmusikk med litt inspirasjon fra hiphop, forteller sangeren CTB (23).

I låta "For Example" handler teksten om det å oppføre seg bra. At man må gjøre gode valg for å få et godt liv. Han synger om ulike eksempler på hva man ikke bør gjøre; som for eksempel ikke velge en kjæreste kun etter utseende, penger eller dyr bil.
Han er en religiøs ung mann og vil at dette skal gjenspeile seg både i tekstene og musikkfilmene sine. Selv om CTB også er glad i hiphopkulturen, liker han ikke den dårlige måten som jenter ofte fremstilles på i hiphop-musikkvideoer eller at det ofte brukes stygge ord.

CTB har valgt å synge på en blanding av engelsk og pidgin-engelsk, fordi han mener at det er den beste måten for ham å uttrykke seg på. - Dessuten er afrobeat en type rytme som passer for mange forskjellige folk, sier han videre.

- Jeg liker et bra resultat, så for hver ny sang jeg lager, så jobber jeg bevisst med at den skal bli bedre enn den forrige sangen. Jeg tar det svært seriøst når jeg lager sanger selv om dette bare er hobbyen min, sier CTB som har fagbrev i produksjonsteknikk og jobber i Kverneland Group.

Sangartisten er ganske så fornøyd med musikkvideoen. Han har fått med seg Mark Hämmerling som produsent mens Marcin Poternoga har filmet. Høsten skal brukes til å lage flere musikkvideoer til allerede ferdige låter. Sjekk ut CTB på Youtube og instagram, sangene legges ut der straks de er ferdige.

- Ungdomshuset L54 har vært supergreie med å låne oss utstyret vi trenger, og det til og med gratis. Siden deler av filmcrewet holder til i Sandnes, og vi fikk tilgang til å komme oss opp på høye tak med utsyn over byen, så var det enkelt å velge Sandnes som innspillingssted.

Sangproduksjonen til CTB startet etter en sommer på Småjobbsentralen i L54.
- De dagene vi ikke fikk jobb, hang vi i L54 og der oppdaget vi både et kult danserom med speil fra gulv til tak og ikke minst det gamle lydstudioet som var oppe på loftet. Noen venner og jeg måtte selvsagt teste det ut og dermed var vi i gang. Ungdomshuset i Langgata i Sandnes har vært et fantastisk sted å være for meg og vennene mine da vi var yngre. Vi dannet dansegruppe og deltok 2 ganger på UKM med dans. Sanger lagde vi først for moro skyld, og etter hvert ble det mer sang og mindre dans, forteller han smilende.

Fortsatt bruker CTB studioLAB'en i L54 når han skal synge inn låtene sine. Han samarbeider via epost med amerikaneren Lex Primost som står for instrumenteringen.

StudioLAB er et musikkstudio i L54 for ungdom fra 15-25 år. Der kan man få spilt inn demo for band og soloartister eller lære lydmiksing. Både for nybegynnere og erfarne musikkungdommer. Opplæring gis.

Facebook L54: https://www.facebook.com/L54sandnes/?fref=ts