Film fra sceneopptreden UKM Sandnes 2018

UKM-media og medieLAB'en på Lura bydelshus har redigert opptakene av UKM-artistene på scenen. De to filminnslagene som er med i forestillingen vil senere bli lagt ut med egne linker.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
07.02.2018 kl 16:29

Ung i Sandnes
Sandnes kommune
Se bildet større

UKM-mediadeltakerne (fra venstre) Endre, Ole Marius, Wallace og Isak hadde ansvar for filming av sceneopptredene. Filmgutta er blitt opplært på medieLAB'en på Lura bydelshus og filmutstyret er derfra. En stor takk til Isak og Wallace som gjorde en super jobb med å koble opp alt i forkant! FOTO: Solveig I. Engelsen

Se bildet større

Kamera går: medieLAB'en i Bogafjellhallen er her i aksjon og filmer hvordan man lager til UKM-festivalen. FOTO: Solveig I. Engelsen

UKM-media er en kategori der ungdom med interesse for å fotografere, filme og/eller være journalist kan melde seg på. Da er man med og dokumenterer det som foregår underveis på UKM. Man trenger ikke ha medieerfaring eller være med på medieLAB'er for å melde seg på.

I år var UKM-media fordelt på to ulike filmteam og en fotograf.

Ungdom fra medieLAB'en i Bogafjellhallen hadde filmoppdrag om hvordan man lager til UKM-festivalen. De filmet forskjellige workshops (montering av UKM-utstillingen, tekniske prøver, rigging av lyd og lys og annet forberedende UKM-arbeid). UKM-filmen skal de jobbe med videre utover vinteren. I tillegg deltok de i selve UKM-forestillingen med filmen "Kampen for tilværelsen".

MedieLAB'ens ungdommer på Lura bydelshus gjorde en kjempejobb med å dokumentere lørdagens UKM-forestilling. I år måtte de gjøre filmjobben alene. De rullet ut lyd- og bildekabler, rigget opp tre filmkameraer, koblet til tricaster, tv-skjerm og annet utstyr.

For øvrig er det tett samarbeid med UKM Sandnes og de to medieLAB'ene samt med kulturavdelingens nettavis for ungdom: "ungisandnes.com". Samarbeidet går både på kompetanse og utstyr.

Begge medieLAB'ene jobber med film og foto hele skoleåret. Ta kontakt hvis dere er interesserte å være med. Epost: solveig.engelsen@sandnes.kommune.no

UKM Sandnes 2018: https://www.youtube.com/playlist?list=PLqBjh8cUPVsZsDhdbnxmNzoBYo44yBTS5