Husker du Håbet Fritidsklubb?

FOTO: rogalyd.no

Ja, da er du nok av den litt voksnere sorten. Her finner du et magisk retro-innslag fra NRK-arkivet fra den gangen de "voksne" var unge.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
01.12.2016 kl 07:10

Ung i Sandnes
Sandnes kommune

Dette NRK-innslaget fra 1981 har den siste tiden spredd seg som ild i tørt Håbafjell-gress den senere tiden. Vår egen Kultur og Fritid-ansatte, Jostein Olsen, står frem som en innovativ ungdomsvisjonær i denne 1981-utgaven på samme måte som han er i dag: La ungdommen lede og få lov til å sette ut i livet sine egne visjoner og planer.

I dag har vi ikke lenger Håbet-festivalen, som i sin tid var en stor suksess, men ungdommene i Sandnes står nå for Urban Street Festival som foregår på Ruten i juni hvert år. Man kan undres om dagens unge har for mye underholdning hjemme på sitt eget rom, eller om det er de voksne som ikke slipper dem til, eller om regler og lovverk er så vanskelig å navigere seg igjennom at ungdommene ikke arrangerer mer for seg selv. På 80-tallet drev mange steder ungdommene mer eller mindre fritidsklubbene selv, og man stod i kø for å komme inn på diskotekene. Dette var "the place to be" dersom man skulle treffe venner, flørte og være sosial, i dag kan man være "sosial" hjemmefra med mobil, chat, videochat og sosiale platformer. Hva må til for å få en ny ungdomsrevolusjon med konserter og festivaler av og for ungdommer? Kanskje ungdommen i dag har noe å lære av ungdommen i 1981, eller kanskje ungdommen i 1981 som er voksne i dag, har noe å lære av dagens ungdom...


Her kan du se hele sendingen.