ANNONSE
ANNONSE

Valgdramatikk

Det mest spennende valget ever i Sandnes unge bystyre (SUB) ble tilslutt avgjort ved loddtrekning!

Ung i Sandnes
Sandnes kommune

Publisert:

Sist oppdatert: 31.03.2017 kl 00:30

De som tror at Sandnes unge bystyre(SUB) er en kjedelig og subbete diskusjonsklubb i et grålig kommunalt møterom må rett og slett tro om igjen, for opptakten til SUB's ledervalg viste det motsatte. Håpefulle medlemmer førte blendende valgtaler om hvorfor akkurat DE skulle bli valgt til ny ung ordfører, ung varaordfører eller ungt formannskap for Sandnes kommune.

Avtroppende ung ordfører Milan innledet valget med gode begrunnelser for å stille til valg: "Det er skamgøy og du lærer masse nytt! Du kan faktisk påvirke samfunnet og utgjøre en forskjell for de unge i Sandnes." Raskt føk unge hender opp i været! "Yes, jeg vil være med" sa flere. Kandidatene omtalte seg selv som veldig interesserte i å ha innflytelse på samfunnet, at de er gode til å lytte til andres meninger, at de tør å si fra og snakke i forsamlinger og ikke minst at de trives med å være leder.

Skriftlig avstemming ble gjennomført i hvert av de tre valgene. Avrevne papirbiter og penner flagret gjennom rådhusets formannskapssal, navn ble nedtegnet og det unge varaordførervalget ble greit avgjort mellom fem kandidater. Likeså skjedde med valget av det unge formannskapet der alle de fem kandidatene som ønsket å være med ble valgt inn. Tre ble medlemmer og to ble vararepresentanter. Valget av den nye unge ordføreren derimot tok en dramatisk vending da det to ganger på rad ble like stemmer mellom to kandidater (av totalt tre). Det ble noen nervepirrende minutter da SUB's koordinator Nina Osland måtte gå til varaordfører Borglis kontor for å rådføre seg om stemmenes tilstand. Beslutningen ble loddtrekning. Heldigvis slapp de unge ordførerkandidatene å betale for loddet! Den heldige vinneren ble tilslutt Nils fra Giske ungdomsskole.

I dette siste SUB-møtet som ung ordfører ble Milan Aran æret med både blomster og avskjedshilsen fra varaordfører Pål Morten Borgli og andre. "Han har vært en god og dyktig leder som har spredt mye glede!" Avtroppende ung varaordfører Kathrine M. Pedersen fikk også mange godord i takketaler. Triste ansikter tok vemodig farvel med både ledere og andre medlemmer som sluttet i SUB etter fantastisk innsats - mange har vært med i flere år. Det ble snakket mye om det gode samholdet og vennskapet. Og det er dette det "nye" Sandnes unge bystyre tar med seg i det videre arbeidet for det unge demokratiet i Sandnes kommune. Gratulerer med valgresultatet og lykke til!

Abonner på våre Youtube-kanaler: Ung i Sandnes, medieLAB, Bystyre- og folkemøter.