Ny trampolinepark

"Trampolineparken har mange kjekke aktivitetsområder", sa ungdommer vi møtte på åpningsdagen. Artisten Emma Noor midt i bildet. FOTO: Solveig I. Engelsen

Rush trampolinepark åpnet nylig på Forus. Er denne gøy for ungdommer?

Tekst:

Publisert:

Ung i Sandnes
Sandnes kommune
Se bildet større

Sondre (Hana skole), Vilde og Astrid (begge fra Giske ungdomsskole) syns alle det er skikkelig kjekt i Rush trampolinepark. FOTO: Solveig I. Engelsen

Se bildet større

På åpningsdagen opptrådte ungdommer fra turnklubben på Jørpeland. FOTO: Solveig I. Engelsen

Se bildet større

Den unge artisten Emma Noor hoppet syngende til trampeklapp! FOTO: Solveig I. Engelsen

Trampolineparker

Trampolineaktiviteter for barn, ungdom og voksne.
Alle må fylle ut en egenerklæring. Den må underskrives av foreldre/verge hvis du er under 18 år.
Alle må bruke spesielle sokker som kjøpes på stedet.

Rush trampolinepark på Forus
Freedome trampolinepark i Stavanger Øst

Andre hoppeaktiviteter

Turnforeninger, stupeklubber og kunstløpklubber er fritidsaktiviteter der trampoliner og trampetter kan brukes for å trene spenst og hopp.

For ungdom som driver med ulike typer ekstremsport (brettkjøring, skating, parkour og surfing), så er bruk av trampoliner fantastisk for å kunne øve på ulike hoppeteknikker.

- Ja, absolutt, sa et trekløver fra Sandnes som vi fant sprettende blant fargerike matter. - Dette er kjempekjekt fordi her er det så mye forskjellig man kan gjøre.
Ungdommene nevner i fleng mens de peker hit og dit: - Lazerløype, kanonball, ninjaløype, klatrevegg, basket... åja, også foampit, utbrøt de tilslutt. Hæ, hva er det? - Jo, forklarte de i munnen på hverandre mens de alle pekte tvers over rommet. - Det er en slags skumputegrop. Du kan hoppe uti en haug med mange skumputer. - Knallgøy, sa de før de heiv seg på nytt uti det gyngende trampolinelandskapet.

Da trampolineparken åpnet i begynnelsen av januar var det en hoppende konferansier Kevin Lunde (han tryllekunstneren) som geleidet det inviterte publikummet gjennom kvelden. Varaordfører i Sandnes, Per Morten Borgli stod for den offisielle åpningen, mens Emma Noor (tidligere deltaker i Grand prix junior) sang flere av sine sanger. Med seg hadde hun en gjeng trampolinegutter som virkelig nådde de store høydene. Man måtte også beundre Emma Noors lungekapasitet da hun både måtte ha nok luft til spenstige sprett samtidig som hun skulle nå den høye c.

Etter at en turngruppe fra Strand fikk vist sin luftige oppvisning, var det det unge publikums tur til å hoppe i vei. Det var ingen som nølte da de endelig fikk lov til å kaste seg ut på trampolinene.
I rushet på vei til trampolineaktivitetene sa en hesblesende ungdomsskoleelev: - Det fine er at her trenger man ikke å være flink for å få det til bra. Det er gøy enten du er god eller ikke, om du hopper høyt eller lavt.

Regionen har nå fått to store flotte trampolineanlegg. Siden vinteren er en dårlig tid for hagetrampoliner, så er det ypperlig at ungdom i Sandnes og omegn har flere hoppende alternativer.