Nyåpning av Lura Bydi

Gutta Boys er klare både for Lura Bydi og Norske Talenter på TV2. Lykke til i semifinalen fredag 11.mai! FOTO: Solveig I. Engelsen

Både Gutta Boys fra Norske Talenter og kultursjefen i Sandnes er imponerte over lokaler og LAB'er på Lura Bydi.

Tekst:

Publisert:

Ung i Sandnes
Sandnes kommune
Se bildet større

Billedkunster Ewa Welter mottar velfortjente blomster fra kultursjefen i Sandnes. FOTO: Solveig I. Engelsen

Se bildet større

FOTO: Solveig I. Engelsen

Se bildet større

House of Dance-leder Kristian Mora FOTO: Solveig I. Engelsen

Se bildet større

Kultursjef Tone Strømø overrekker velfortjent oppmerksomhet til ansatte i ungdomstilbudet Lura Bydi på Lura bydelhus: Ewa, Ina Rebecca, Reidar, Siri og lærling Therese. FOTO: Solveig I. Engelsen

Se bildet større

Sandnesguttaboys Kevin Soleng Hansen og Jan Ivar (Jani) Fosse. FOTO: Solveig I. Engelsen

Se bildet større

Ansvarlig leder for Lura bydelshus, Jostein Olsen, strålte om kapp med sola da nye Lura Bydi var klar for innvielse. Sammen med kunstner Ewa ser han veldig fram til den dagen da den første unge kunstutstillingen skal åpnes etter sommerferien. FOTO: Solveig I. Engelsen

Se bildet større

Mari Stedje og Ida Kathrin Refsnes fremførte stemningsfulle låter av Coldplay og Vance Joy. FOTO: Solveig I. Engelsen

Hva er Lura Bydi?

Lura Bydi er fellesnavnet på alle LAB'er og ungdomsaktiviteter på Lura bydelshus:

- Åpen kafé og "bare-et-sted-å være"
(ny storskjerm for gaming med surround lydanlegg, kiosk med billig mat, bordtennis, fussball, konkurranser, planlegging av party m.m) Alder: 8.-10.trinn

- danseLAB
(egenbruk av danserom og kurs med House of Dance)

- medieLAB
(http://tvsandnes.no/, nettavisa http://ungisandnes.com/, lag tv, film, eller avis)

- designLAB
(billedkunst, animasjonsfilm)

- sceneLAB
(Lura ungdomsrevy ønsker nye skuespillere 13-18 år)

- bakeLAB
(bake&smake- både søtt og salt)

Lura Bydi og LAB'er er åpent: tirsdag og onsdag kl 18-21. DanseLAB'en kan også være åpen på andre dager og tidspunkt.

Kontaktinfo: ina.rebecca.tveter@sandnes.kommune.no

Arrangør: Lura bydelshus ved kultur, Sandnes kommune.

Nylig var det nyåpning av ungdomstilbudet Lura Bydi på Lura bydelshus med flere gjester tilstede. Kultursjef Tone Strømø var tydelig stolt da hun overlot lokalene til de unge: - Her har det blitt herlige rom for de kreative LAB'ene, men også et sosialt sted for bare å være sammen.

Stemningsfull sang, piano- og gitarspilling ble framført av de tidligere UKM-deltakerne Mari og Ida Kathrin. UKM-jentene kommer fra en annen bydel i Sandnes og viste stor overraskelse da de fikk se tv-studioet på medieLAB'en. - Dette var skikkelig kult. Her er det absolutt muligheter for å lage både tv-show og filmer, sa de.

Rap-duoen Gutta Boys er fra Sandnes og deltar i denne sesongen av Norske Talenter. De hadde en liten minikonsert med 3 låter som en oppvarming til semifinalen fredag 11.mai. Gutta Boys har studio på Lura og hadde også med seg produsent/dj/låtskriver Marius Jay. Gutta Jani og Kevin er opprinnelig fra Bogafjell og skulle ønsket at LAB'ene på Lura Bydi fantes da de selv var i ungdomsskolealder. Spesielt godt likte de tv-studioet og danserommet.

Primus motor for danseskolen House of Dance, Kristian Mora, hadde en flott liten hiphop/street danseoppvisning. House of Dance (HoD) har 3 ulike dansekurs for både barn og ungdommer en gang pr uke på Lura Bydi. - Både dansegulvet og musikkanlegget her passer perfekt for dansing, sa en energisk Kristian da oppvisningen var ferdig. Våre danseinstruktører er veldig fornøyde med kvaliteten på danserommet.

Billedkunster Ewa Welter gikk smilende fra rom til rom. Hun har hatt ansvaret for den kunstneriske utformingen av rommene. - Det har vært kjekt å utforme lokalene. Sammen med noen ungdommer og personalet har vi malt oss gjennom 2. etasje rom for rom. Jeg syns resultatet ble bra. Ellers gleder jeg meg også veldig til å ta i bruk den nye gallerigangen der unge kunstnere kan få ha sine egne utstillinger.

- Den store utfordringen har nok vært tiden, fortalte Ina Rebecca Tveter som er leder for ungdomstilbudet Lura Bydi. - Vi har brukt mye lenger tid enn vi trodde, så ungdommene her har måttet tåle halvferdige rom i lange perioder. Men nå er vi heldigvis blitt ferdige med et knallbra resultat, sa hun før hun ivrig dro i gang neste konkurranse med gavekortpremie.

Lengst inne på kjøkkenet fant vi store dampende gryter med husets egenproduserte stekte ris. Fritidsarbeider Siri Sele har det praktiske ansvaret på bakeLAB'en og denne kvelden hadde hun fått med seg lærling i barne- og ungdomsarbeiderfaget Therese til både laging og utdeling av gratis varm ris med egg/kylling/grønnsaker og ispinner. Nam!

Så nå er det bare å håpe at ungdommer på Lura og ellers i Sandnes vil henge på Lura Bydi sammen med de mange superheltene på kaféens fargerike vegger.