Nytt lederskap i Sandnes unge bystyre (SUB)

Sandnes unge formannskap 2018:
Fra venstre: Vanessa Linjord, Sanna Rana (ung ordfører), Jørgen Ødegård, Joakim Neresen, Sivert Eidsvåg, Sander Olsen (ung varaordfører) og Therese Tollefsen Høslum. Ordfører Stanley Wirak helt til høyre. FOTO: Solveig I. Engelsen

Årsmøte i SUB viser en gjeng svært innsatsvillige ungdommer. Med nyvalgt leder Sanna Rana i spissen, er de klare for å gjøre Sandnes til et bedre sted å være for de unge.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
18.01.2018 kl 16:10

Ung i Sandnes
Sandnes kommune
Se bildet større

Sandnes unge bystyre (SUB) 2018 FOTO: Solveig I. Engelsen

Se bildet større

Avtroppende og påtroppende unge ordførere i Sandnes: Nils (2017) og Sanna (2018) FOTO: Solveig I. Engelsen

Se bildet større

Ung varaordfører Sander Olsen skapte god pausestemning for resten av sine kolleger på årsmøtet til Sandnes unge bystyre 2018. FOTO: Solveig. I. Engelsen

Se bildet større

Årsmøte til SUB hadde stor aktivitet med mange forslag, avstemninger og forhandlinger til prinsipprogrammet og handlingsprogrammet 2018. FOTO: Solveig I. Engelsen

Sandnes unge formannskap 2018

Ung ordfører: Sanna Rana (Giske ungdomsskole)
Ung varaordfører: Sander Olsen (Vågen vgs)

Ungt formannskap:
Vanessa Linjord (Øygard ungdomsskole)
Joakim Neresen (Sandnes vgs)
Jørgen Ødegård (Skeiene ungdomsskole)

Varamedlemmer:
Therese Tollefsen Høslom (Lurahammaren ungdomsskole)
Sivert Eidsvåg (Gand vgs)

Resten av Sandnes unge bystyre består av 2 elever fra hver ungdomsskole (også private), og inntil 4 elver fra hver av de videregående skolene i Sandnes.

Sandnes unge bystyre har stor planer for 2018. Et engasjert ungt bystyre ønsker å jobbe strukturert og gjøre en større innsats for kommunens unge innbyggere. Dette vil skje gjennom både prinsipprogram og handlingsprogram.

Prinsipprogrammet viser hvilke områder SUB vil ha fokus på i 2018:
1. Psykisk helse (informasjon på skolene, foredrag, helsesøster)
2. Klassens time
3. Kultur (kulturkort)
4. Elevrådsarbeid (bedre organisering)
5. Økonomi (kommuneøkonomi)
6. Lekser og vurderinger i skolen
7. Trafikk (trygge skoleveier og sykkelbyen)

SUB vedtok også et handlingsprogram der det forklares hvordan man skal jobbe med disse punktene.

VALG AV NYTT UNGT FORMANNSKAP
Det var mange gode kandidater å stemme på. Noen var blitt spurt på forhånd av valgkomiteen mens andre ble foreslått direkte i årsmøtet. Valget var skriftlig og det ble både jevnt og spennende. (Se faktaboksen nederst i denne artikkelen.)

Avtroppende ung ordfører Nils Gudmund Devold Midtun syns det har vært kjempekjekt å ha vært leder for SUB i 2017. - Det har vært både lærerikt, nyttig og verdifullt, sa han i sin avslutningstale.
Han fikk også gode skussmål av SUB-koordinator Nina Osland fra kulturavdelingen. Hun beskriver hans gode evne til å inkludere alle medlemmene i SUB. - Nils får alle til å føle seg trygge til å si noe i møtene. Selv om det er han som har vært øverste leder av SUB, så har de andre medlemmene likevel fått fronte sine saker, fortalte Nina Osland idet hun gav ham blomster som takk for den gode innsatsen.

Ordfører Stanley Wirak kom innom på slutten av årsmøtet. Han ønsket det nye unge formannskapet og resten av Sandnes unge bystyre til lykke med valgresultatet. Ordføreren oppfordret dem til å være tydelige stemmer for ungdommene i Sandnes: - For det er dere som etter hvert skal bringe byen videre!