ANNONSE
ANNONSE

Nytt lederskap i Sandnes unge bystyre (SUB)

Sandnes unge formannskap 2018:
Fra venstre: Vanessa Linjord, Sanna Rana (ung ordfører), Jørgen Ødegård, Joakim Neresen, Sivert Eidsvåg, Sander Olsen (ung varaordfører) og Therese Tollefsen Høslum. Ordfører Stanley Wirak helt til høyre. Foto: Solveig I. Engelsen

Årsmøte i SUB viser en gjeng svært innsatsvillige ungdommer. Med nyvalgt leder Sanna Rana i spissen, er de klare for å gjøre Sandnes til et bedre sted å være for de unge.

Ung i Sandnes
Sandnes kommune

Publisert:

Sist oppdatert: 18.01.2018 kl 16:10

Sandnes unge bystyre har stor planer for 2018. Et engasjert ungt bystyre ønsker å jobbe strukturert og gjøre en større innsats for kommunens unge innbyggere. Dette vil skje gjennom både prinsipprogram og handlingsprogram.

Prinsipprogrammet viser hvilke områder SUB vil ha fokus på i 2018:
1. Psykisk helse (informasjon på skolene, foredrag, helsesøster)
2. Klassens time
3. Kultur (kulturkort)
4. Elevrådsarbeid (bedre organisering)
5. Økonomi (kommuneøkonomi)
6. Lekser og vurderinger i skolen
7. Trafikk (trygge skoleveier og sykkelbyen)

SUB vedtok også et handlingsprogram der det forklares hvordan man skal jobbe med disse punktene.

VALG AV NYTT UNGT FORMANNSKAP
Det var mange gode kandidater å stemme på. Noen var blitt spurt på forhånd av valgkomiteen mens andre ble foreslått direkte i årsmøtet. Valget var skriftlig og det ble både jevnt og spennende. (Se faktaboksen nederst i denne artikkelen.)

Avtroppende ung ordfører Nils Gudmund Devold Midtun syns det har vært kjempekjekt å ha vært leder for SUB i 2017. - Det har vært både lærerikt, nyttig og verdifullt, sa han i sin avslutningstale.
Han fikk også gode skussmål av SUB-koordinator Nina Osland fra kulturavdelingen. Hun beskriver hans gode evne til å inkludere alle medlemmene i SUB. - Nils får alle til å føle seg trygge til å si noe i møtene. Selv om det er han som har vært øverste leder av SUB, så har de andre medlemmene likevel fått fronte sine saker, fortalte Nina Osland idet hun gav ham blomster som takk for den gode innsatsen.

Ordfører Stanley Wirak kom innom på slutten av årsmøtet. Han ønsket det nye unge formannskapet og resten av Sandnes unge bystyre til lykke med valgresultatet. Ordføreren oppfordret dem til å være tydelige stemmer for ungdommene i Sandnes: - For det er dere som etter hvert skal bringe byen videre!