ANNONSE
ANNONSE

På eventyr i parken

Når Eventyrstien starter opp på fredag, så vil venninnene få selskap av tusenvis av andre eventyrlystne barn. Foto: Solveig I. Engelsen

Noen sprudlende jenter er i full lek i Sandvedparken en sommerlig høstkveld. De bruker parken som hengeplass. Vil de også være der når Eventyrstiens deltakere fyller opp alle de hemmelige stedene deres?

Ung i Sandnes
Sandnes kommune

Publisert:

Sist oppdatert: 28.09.2017 kl 15:28

- Selvfølgelig skal vi være med på Eventyrstien, sier venninnene fra 6.klasse på Sandved skole. Vi er jo vokst opp med Eventyrstien og bor ikke så langt unna, så den må vi få med oss. En av jentene har til og med fått utsatt avgang for familiens helgetur til hytta for å kunne være med og se på alt som foregår i Sandvedparken denne kvelden.

-Det er så gøy å gå rundt å se på alt som skjer, at det er mørkt, mystisk og litt skummelt. Det at så mange små forestillinger kommer rett etter hverandre gjør at hele opplegget blir ordentlig eventyraktig, akkurat som å være i et fantastisk eventyrland! Det er også kjekt å se kjente eventyr som blir snudd helt på hodet, f.eks om Rødhette hadde spist ulven, sier de lattermildt.

Ingen av jentene skal opptre selv, men Talita svarer at hun har vært med før. Da sang hun i et kor. "Og forresten", sier hun, "moren min Randi T. Egeland skal synge på konserten kl 20".

Dere syns ikke det er for barnslig å gå rundt å se på?

- Njaa, man kan i hvert fall se på helt til man går i 7.klasse. Allerede nå opplever vi det helt annerledes enn da vi var yngre. Det som skal være skummelt for småbarn er jo ikke skummelt for oss. Venninnene tror at når de blir ungdommer, så kan det være litt kjedelig å se på. Voksne publikummere derimot syns det bare er morsomt, sier de.

Sandved-jentene har en innstendig bønn til de voksne på Eventyrstien: - La oss barna få se det som skjer! De voksne står for mye i veien og stenger utsikten og tar opp plassene for oss barna. Det er så dumt når det er oss det hele er laget for.

De forteller videre: - Det som vi har likt best, men som har skuffa oss mest er pepperkakehuset! Det ser så flott ut og man har så lyst til å gå inn i det. Men kikker vi inn i vinduene så er det ikke spennende i det hele tatt. Det er bare fullt av ting som de voksne i parken bruker som lager. Det burde heller vært fullt av pepperkaker, sier jentene meget bestemte.

Hva gjør dere i Sandvedparken når det ikke er Eventyrsti?

- Vi henger med venner og treffer nye venner. Ofte er vi på den store lekeplassen, ved scenen eller treningsapparatene. Vi snakker sammen, går på tur, sykler og turner. Og så har parken så mange spennende steder å være. Det finnes små skogholt rundt omkring, den japanske hagen med de fine plantene, og ikke minst så vokser det store busker som har hemmelige små rom. Naturen her er fin og snart kommer det skikkelig fine høstfarger på trærne, sier de.

Selv om venninnene er ute på små eventyr i parken året rundt, så er likevel Eventyrstien den aktiviteten som står høyest oppe på lista over kjekke ting de kan gjøre i parken. De gleder seg voldsomt til fredag 29.september.

Se mer info om Eventyrstien:
https://www.sandnes.kommune.no/kultur-fritid/kultur/eventyruka/

https://www.facebook.com/eventyruka/?hc_ref=ART6GIn04I9ekXGZEORrs20Xo-pwmydIXN2v520r4-fQDvNk_6v5Mf3ZyJ9snP1nqGY&fref=nf