Party for ungdomsskoleelever

Partyarrangørene på Lura bydi (fra venstre) Lene, Bam og Konrad er kjempefornøyde med at Lura bydelshus har fått kulere rom for ungdomsaktiviteter. FOTO: Solveig I. Engelsen

Se alle datoene for party og fredagsdisco på Ganddal fritidssenter og Lura bydelshus etter påske og fram mot sommeren. Les også om hvordan du kan være med å lage til disse festene.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
19.03.2018 kl 11:38

Ung i Sandnes
Sandnes kommune
Se bildet større

FOTO: Ganddal fritidssenter

Se bildet større

FOTO: Lura bydi på Lura bydelshus

FREDAGSDISCO på Ganddal fritidssenter: fredagene 13.april, 27.april og 11.mai
mer info: https://www.facebook.com/Ganddalfritidssenter/

PARTY på Lura bydelshus: fredagene 20.april og 1.juni
mer info: https://www.facebook.com/UngiSandnes/

Mens noen ungdommer er klare for bordtennisbord og dansegulv, så finnes det andre som bruker fredagskvelder på å gjøre det kjekt for alle partygjestene.

En av disse ivrige ungdomssjelene treffer vi på Lura bydelshus. - Det er kjempekjekt å jobbe når det er party her, sier Konrad. Jeg har ansvar for kiosken og liker at det er travelt og at det er mye som skjer. Jeg har fått mye tillit av de voksne gjennom ansvar for både kioskkassa, oppfylling av varer og ikke minst matlaging.

Han er opptatt av å yte god service - Jeg møter opp halvannen time før selve party starter, og ordner til på kjøkkenet og i kiosksalget. I løpet av kvelden må jeg også rydde underveis, vaske brussøl og fjerne boss og flasker fra bordene. Det må jo se hyggelig ut slik at folk får lyst til å sette seg ned og prate med nye og gamle bekjentskaper, sier salgsgutten leende.

Konrad er ikke alene med på rigge til party. Med seg har han blant andre jentene Bam og Lene. Lene sitter mye ved inngangen og tar i mot betaling, ordner registrering og stempling. - Før var det veldig stress å sitte i døra, forteller hun. - Men nå har vi mye bedre rutiner. For eksempel så slipper vi inn bare tre personer samtidig, og så er det andre vakter som tar seg av køen utenfor. Nå er det mest stress når vi ikke har nok vekslepenger, smiler hun.

Bam er en av de nyeste crewmedlemmene. For deltok hun som vanlig partygjest, men siden høsten 2017 har hun også vært med i crewet. - Det så gøy ut når de jobbet på arrangementene, forklarer hun. Hennes oppgave er å passe på i garderoben. I fjor lagde man til nytt garderobesystem med klesstativer med garderobelapper i en lukket gang. Dette fungerer kjempebra og deltakerne kan trygt legge fra seg jakkene når de svinger seg på dansegulvet.

Alle er enige om at det er kjekt å være en del av et crewfellesskap. Nå har dessverre noen av de "gamle" crewmedlemmene slutta, så ungdommene tar gjerne imot nye partyhjelpere.
- Ja, for her kan man faktisk få kjempegod praksis til andre typer jobber senere, skyter Konrad inn. - Jeg har lyst til å jobbe med noe innen salg og service når jeg blir voksen, så for meg er det helt supert å få masse erfaring jeg kan bruke videre både på videregående skole neste år og hvis jeg skal søke meg ekstrajobb.

- Dersom det er noen som har lyst til å være med å lage til fest, ha ansvar for noe, lage plakater eller være dørvakt, så er det bare å kontakte oss voksne på Lura bydelshus, sier fritidsarbeider Ina Rebecca Tveter. Alle i crewet jobber frivillig uten betaling. Men, da slipper de å betale inngangspenger og de får noe gratis fra kiosken i løpet av kvelden.

Velkommen til discokvelder og party på Ganddal fritidssenter og Lura bydelshus. Alle festene starter kl 19. Alder 8.trinn - 10.trinn. Arrangør er kulturavdelingen i Sandnes kommune. Erfarne og trygge fritidsarbeidere har hovedansvar for gjennomføringen av kveldene.