Pop up Sandnes på Byfesten

Butikken for det gode sentrumsliv i Sandnes! FOTO: Solveig I. Engelsen

Syns du sentrum i Sandnes er bra eller dårlig? Stikk innom Langgata 9 (gamle Dressmann) under Byfesten og skriv ned hvordan DU vil at sentrum skal være.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
06.09.2017 kl 14:27

Ung i Sandnes
Sandnes kommune
Se bildet større

Graham Fairhurst som jobber med planarbeid i Sandnes kommune lurer på hvordan DU vil at Sandnes sentrum skal bli! FOTO: Solveig I. Engelsen

Se bildet større

Modell av nye Ruten - sett fra jernbanen retning mot Vågen Amfi. Kafe midt i parken, grønne områder i ulike høydenivåer som bukter seg mellom skateplass, lekeområder og fargerike benker for total chill-out! Her kan man virkelig NYTE sentrum av Sandnes! FOTO: Solveig I. Engelsen

Se bildet større

Modell av nye Ruten - sett fra trappene opp til jernbanen mot Kiwi og Dolly Dimples. FOTO: Solveig I. Engelsen

Se bildet større

Modell av nye Ruten - sett fra Bystasjonen i retning Tinghuset. FOTO: Solveig I. Engelsen

Se bildet større

Modell av nye Ruten - sett fra rundkjøringen ved Tinghuset retning mot Vågen Amfi. FOTO: Solveig I. Engelsen

En stor fargerik gauk i Langgata viser vei inn til pop up-butikken som ikke selger noe som helst! Istedet for penger ønsker de at kundene skal legge igjen gode idéer om Sandnes bysentrum (området fra Storgata til Sandnes kulturhus og indre havn, og fra Langgata helt i nord til Oalsgata).

"Sandnesfolk i alle aldre er hjertelige velkomne", sier Graham Fairhurst fra samfunnsplan i Sandnes kommune. Han har med seg kollega Ole Tonning fra planavdelingen og de trenger innspill fra for å lage sentrumsplan og kommuneplan. - Spesielt vil vi høre hva ungdom mener om byliv og byrom i sentrum. Det er de unge som skal leve lengst med realiteten av ideene, så det er NÅ det gjelder å si fra om hvordan de vil ha det.

I tillegg har parkavdelingen poppet fram sin flotte modell av nye Ruten. De vil også ha innspill fra kommunens innbyggere i innspurten av den endelige utformingen av parken på Ruten.

Pop up Sandnes har laget enkle skjema til å fylle ut. For de som har mye på hjertet om byen sin, så er det haugevis av post-it-lapper som kan fylles ut med gode ideer eller bemerkninger om ting man liker eller ikke liker. Hva kan ødelegge sentrum og hva bør prioriteres? Alt dette gjøres for at Sandnesgaukene selv kan være med å bestemme hvordan de vil at byen deres skal bli.
Og når ideene er fremlagte, så får man ikke bare et smil på kjøpet, man får gratis twist også!

Alle kan si sin mening
Selv om Byfesten er slutt, så er det fullt mulig å komme med forslag til hvordan sentrum i Sandnes og den nye parken på Ruten skal bli. Sandnesfolk i alle aldre kan sende inn sine forslag eller kontakte servicekontoret i kommunen som kan hjelpe dere med å komme i kontakt med de rette planpersonene.

Telefonnummer Sandnes servicekontor i Håkon VII's gate: 51 33 60 00

Sjekk linkene:
Sentrumsplanen (kommunedelplan for sentrum): https://www.sandnes.kommune.no/teknisk-og-eiendom/hva-er-planstrategi/kommunedelplan-for-sentrum/

Ny kommuneplan: https://www.sandnes.kommune.no/teknisk-og-eiendom/hva-er-planstrategi/ny-kommuneplan--gi-innspill-til-omradeutvikling/#heading-h2-1

Hjemmeside Sandnes kommune: https://www.sandnes.kommune.no