ANNONSE
ANNONSE

Rosa eventyrgriser på tur

Foto: Solveig I. Engelsen

Eventyruka er midtveis i sine arrangementer og rett etter det eventyrlige barnehagetoget vrimlet det av små utkledde skikkelser i sentrum.

Ung i Sandnes
Sandnes kommune

Publisert:

Sist oppdatert: 28.09.2017 kl 15:30

Skatebanen på Ruten var full av lekende grisunger som løp rundt blant dansende høstløv. "Kjempegøy", svarte de på spørsmålet om hvordan det hadde vært å gå i barnehagetoget. "Og så sang vi sanger i toget", forteller barna videre. Plutselig setter tre av de rosakledde smågrisene i gang med hele den lange sangen "Eventyrvisa". Vi blir veldig imponerte over hvor godt de kan teksten og vår gode de er til å synge.

De 20 utkledte barna kom fra Stangelandforen barnehage. "Vi har forberedt oss helt siden vi startet det nye barnehageåret i august", forklarer pedagogisk leder Veslemøy Henriette Garberg. De er strålende fornøyde med arrangementet Eventyruka og barnehagetoget.
Forarbeidet og deltakelsen i opptoget kan knyttes opp mot mange mål de har i barnehagen, slik som nærmiljø og samfunn, felleskap, vennskap og ikke minst er det fantastisk å ha et eget gratis kulturarrangement for barnehagebarn. Dette er andre året de er med og sannsynligvis blir det ikke det siste.
Både barnehagegriser og voksne ulver var enige om at de hadde hatt en eventyrlig dag. De måtte bare ha seg en liten pause i sentrum før de skulle ha sitt eget lille opptog i oppoverbakkene tilbake mot Stangeland.

Eventyrtuka har sin egen facebookside:
https://www.facebook.com/eventyruka/?fref=ts

Mer informasjon om Eventyruka:
https://www.sandnes.kommune.no/kultur-fritid/kultur/eventyruka/