Russen ble imponert på Lura

Russepresidentene Kimia og Daniel er straks klare for å gå på lufta i TV Sandnes sammen med programleder Linn. FOTO: Solveig I. Engelsen

"Dette var skikkelig bra! Vi hadde ingen anelse om at dette fantes på Lura bydelshus."

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
27.04.2018 kl 15:11

Ung i Sandnes
Sandnes kommune
Se bildet større

Greenscreen-veggen bak filmutstyret kan brukes både til fotografering og filmopptak. Lånes også ut for skoleprosjekter som skal filmes og andre som trenger det. FOTO: Reidar Johannessen

Se bildet større

"Det var skikkelig gøy å være med på tv-intervju", sier russepresident Kimia Mehdian fra Sandnes vgs og russepresident Daniel Ridwan fra Vågen vgs. FOTO: Reidar Johannessen

Se bildet større

Dersom noen vil bruke denne sofakroken til talkshow, så ta kontakt med mediaLAB'en på Lura bydelshus. FOTO: Reidar Johannessen

Se bildet større

Russepresidentene syns det er veldig bra standard på tv-produksjonsutstyret på Lura bydelshus. FOTO: Solveig I. Engelsen

Russepresidenter intervjues av TV Sandnes

Se siste innslag i magasin-sendingen:

http://tvsandnes.no/2018/04/24/magasinet-episode-1/

TIL ALL RUSS

Russepresident Daniel Ridwan på Vågen vgs har denne oppfordringen til all russ:

RYDD OPP ETTER DERE!
Dette gjelder langs veien, på parkeringsplasser, på strender, utenfor butikker og skoler eller på treffstedene.

Bruk bossdunkene i nærheten eller ta med dere søpla hjem i bilen!

VIL DU VÆRE PÅ TV ELLER LAGE FILM?

medieLAB'en på Lura bydelshus har:

  • tv-studio
  • filmproduksjonsutstyr
  • mulighet for live-sendinger
  • greenscreenvegg
  • redigeringsrom
  • flerkamerasal med 5 kamerapunkter

Har du lyst til å prøve deg som reporter, filmfotograf, redigere filmer, ha ditt eget talkshow eller lignende, så ta kontakt på epost:

reidar.johannessen@sandnes.kommune.no

medieLAB har åpent:
tirsdag og onsdag kl 18-21
Kom gjerne innom for en liten prat.

Alder: Fra 8.trinn og oppover. Voksne kan også gjerne ta kontakt.

medieLAB for ungdom 7.-10.trinn finnes også i Bogafjellhallen.

Russepresidentene Kimia Mehdian fra Sandnes videregående skole og Daniel Ridwan fra Vågen videregående skole lener seg godt bakover i tv-studioets sofakrok. De har nettopp blitt bombardert med forskjellige spørsmål om russefeiringen av programleder Linn Andreassen Talge.

Med mikrofonene fortsatt hektet på bakhodene studerer de nysgjerrig det tekniske tv-utstyret. - Helt utrolig, sier de til hverandre. - Dette er jo akkurat som å være med på et tv-intervju i et profesjonelt tv-selskap!
Mens lyskasterne skrus av og de fire tv-kameraene nedmonteres griper vi fatt i russepresidentene før de forlater studio til TV Sandnes og medieLAB'en på Lura bydelshus.

Kan dere fortelle litt om russefeiringen 2018 i Sandnes?

Begge presidentene svarer om hverandre: - Selve russefeiringen startet med russedåp 6.april og varer så frem til og med 17.mai. Russeklærne fikk vi på russedåpen, og fram mot 17.mai er det at vi holder på med russeknuter. Det har jo vært mye fokus på russeknuter i år spesielt sett i forhold til "Mee too"-kampanjen, og det syns vi er greit.

Mer om russeknuter i intervjuet med Kimia og Daniel på TV Sandnes: http://tvsandnes.no/2018/04/24/magasinet-episode-1/. Se siste innslag.

Russedåpene arrangeres skolevis. På Vågen vgs er det i år ca 150 russ, mens Sandnes vgs har bortimot 340 russ, så det blir stor forskjell på organiseringen. Mens Vågenrussen leide en gård på Tjelta med DJ og annet utstyr, så hadde Sandnesrussen god gang utenfor skolen med partytelt, innleide doer, vakter og annet. Finansieringen kommer fra overskudd på diverse arrangementer resten av året slik som russekro og juleball. Resten av utgiftene blir dekket opp av inngangspenger. De to andre videregående skolene i Sandnes (Akademiet vgs og Gand vgs) har også hvert sitt russedåparrangement.

Både Daniel og Kimia gleder seg veldig til resten av russetida. Det neste store eventet er blåturen 30.april. Ingen vet hvor bilene ruller den kvelden, men de er forespeilet at det kan bli en del timers kjøring hit og dit der rebuser må løses underveis. På siste stoppested blir det teltleir og underholdning hele natt til 1.mai.

- Landstreffet i Kongeparken er jo den store tingen, sier de to russene forventningsfullt. - Omtrent alle elever på våre skoler som velger å være russ skal delta der. De siste russefeiringsdagene er 16. og 17.mai. Fra 18.mai og utover blir det mye lesing fram mot forskjellige eksamener som er i juni. - Vi har nylig hatt en haug med heldagsprøver, og for de som går musikklinja på Vågen vgs, så blir det eksamenskonserter i siste del av mai. Så vi har fortsatt vanlige skoledager selv om vi går i russeklær, forteller de.

Begge russepresidentene merker at både politi og skoleadministrasjon er strenge med tillatelser og har formaninger om hva de får lov til. - Vi forstår dette, men syns det blir mye stress å ordne alt mulig når vi russen skal samles et sted.
- Noen skoler er også strenge på hvem vi kan tulle med. På noen skoler kan man ikke gjøre noen ting med 1. og 2.årselever i skoletiden. Vi skjønner hvorfor, men det kan oppstå kinkige situasjoner når noen elever på de yngre trinnene kan finne på ting mot oss, men vi kan ikke gjøre noe tilbake!

Selv om det sannsynligvis blir en sliten masse av russ som beveger seg gjennom Sandnesgatene på Grunnlovsdagen, så håper vi at russen klarer å manne seg opp til en siste innsats med artige innslag og overraskende påfunn i russetoget.

Russepresidentene er i hvert fall klare til å inspirere sine medruss til en herlig russetid de neste ukene!