Sandnesbedrifter stiller opp for ungdomsutveksling

Grillmat fra Fatland og Sandnes Bakeri nytes i kongeparken FOTO: Foto: Nina Osland

Denne våren og sommeren deltok 38 ungdom fra Sandnes og Labin (Kroatia)i en ungdomsutveksling. Byene har samarbeidet om å fremme barn og unges medvirkning i 19 år, og dette året engasjerte Sandnes unge bystyre og ungdomsrepresentanter fra Labin seg for å diskutere temaet trygghet. Utvekslingen ble delfinansiert av EU-midler fra Erasmus +. Ungdommene var avhengige av å skaffe til veie midler utover dette, og prosjektet lot seg gjennomføre takket være innsats fra flere lokale bedrifter.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
31.08.2016 kl 11:06

Ung i Sandnes
Sandnes kommune

Bildeserie

Lokale bedrifter støtter ungdomsutveksling

 Foto: Sandnes unge bystyre
 Foto: Sandnes unge bystyre
 Foto: Sandnes unge bystyre
 Foto: Sandnes unge bystyre
 Foto: Sandnes unge bystyre
 Foto: Sandnes unge bystyre
 Foto: Sandnes unge bystyre
 Foto: Sandnes unge bystyre

Herman Ingebrethsen fra Sandnes unge bystyre var en av de sponsoransvarlige i prosjektet. "Den 27.april fikk vi i Sandnes Unge Bystyre besøk av ungdommer fra Kroatia. Disse dagene tok vi for oss temaet trygghet og hva som gjør byen vår trygg, der vi hadde flere workshops der vi arbeidet ivrig innen dette temaet. De Kroatiske ungdommene fikk et innblikk i hvordan vi i Sandnes by får en trygg hverdag.
Under dette oppholdet fikk vi stor hjelp fra flere matkjeder, restauranter, underholdning og transport. Vi vil gi en stor takk til Servit, Sandnes bakeri, Fatland, Jærbakeren, Dolly Dimples, Gamlaværket og Residence Hotell for nydelig mat og et kjekt opphold. Fiskesprell sørget for at vi fikk lage norsk laks sammen. Vi vil også takke for en leken og kjekk dag i Kongeparken med transporthjelp fra SFF.
Mandag den 20.juni er det vår tur til å besøke Kroatia og lære litt om hva som gjør byen deres trygg. Vi gleder oss og er klar for bli rike på nye erfaringer."