Siste innspurt før UKM-festivalen

Nå mangler bare lyssettinga i studioet til UKM festival-tv 2017! FOTO: Solveig I. Engelsen

Allerede for halvannet år siden begynte den første spede planleggingen av UKM-landsfestivalen i Sandnes. Etter nyttår har UKM ligget på topp av gjøremålslista for de involverte, deriblant medieLAB'en på Lura bydelshus.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
21.06.2017 kl 08:25

Ung i Sandnes
Sandnes kommune
Se bildet større

Internettilgangen var det store spørsmålet mandag kveld! FOTO: Solveig I. Engelsen

Se bildet større

Sandnes by i strålende solskinn blir bakgrunn for både studiogjester og tv-tittere. FOTO: Solveig I. Engelsen

Se bildet større

Reidar sine mål fra tidligere i vinter stemte på centimeteren. Han hadde visstnok 6 i faget Kunst- og håndverk. FOTO: Solveig I. Engelsen

Produksjonsleder for festival-tv på UKM-landsfestivalen, Reidar Johannessen, har brukt vinteren til å måle opp klasserom på Vågen videregående skole for å finne ut hvor stort tv-studio han kan få bygd der. Reidar jobber til daglig som produksjonsleder på medieLAB'en og sammen med gode kolleger og medieungdommer har de ikke bare klargjort teknisk filmutstyr, men de har også måttet jobbe som interiørkonsulenter. Produksjonslederen har selv skåret ut UKM-dekorbokstavene i både isopor og tre, malt bordplater og bokstaver samtidig som sendeplaner ble planlagt. Selve studioet er laget av HTM-klubben (Håndverk tre og metall-klubb) på Varatun gård.

Igår ble tv-studioet på Vågen vgs endelig ferdig. Nå er det bare å få de siste kablene på plass, og ikke minst få til at internettet fungerer raskt HELE tida. Festival-tv live sendes onsdag 21.6 og torsdag 22.6 kl 23.15-23.45 og fredag 23.6 fra kl 23.45.

UKM-festivalen har også andre media-deltakere. Det skal lages både UKM-festivalnettavis, dokumentere via film og foto alle forestillingene i både Sandnes kulturhus og Vågen vgs, lage reportasjer blant UKM-ungdommene, Blend og det som ellers skjer av UKM-aktiviteter i sentrum av Sandnes by.

Ung kultur møtes-festivalen (UKM) er for ungdom 13-20 år. Ungdommene har gått fra kommunefinaler og videre til fylkesfinaler for der å bli nominerte til å delta på UKM-landsfestivalen.
Landsfestivalen er i år i Sandnes onsdag 21.juni - søndag 25.juni.

For mer informasjon: http://ukm.no/festivalen/