ANNONSE
ANNONSE

Snakkesalige jenter er klare for 17.mai.

Fanen til Austrått skole er allerede tatt ut av monteren og klar for 17.mai. Den har allerede vært ute på prøverunde i skolegården da hele skolen øvde til årets 17.mai-tog. Vår Vilde (t.v.) og Eileen syns skolefanen er kjempeflott! Foto: Solveig I.Engelsen

17.mai-talen før det store barnetoget i Sandnes sentrum er klar, men fortsatt hemmelig.

Ung i Sandnes
Sandnes kommune

Publisert:

Sist oppdatert: 12.05.2017 kl 16:32

Fra et klasserom i 2.etasje på Austrått barneskole høres lave pikestemmer og raslende ark. Det er 7.klasse-jentene Vår Vilde Farset og Eileen Kristoffersen som har siste innspurten på talen til barna på 17.mai. - Vi gleder oss veldig, og syns at det skal bli gøy å holde talen før det store barnetoget starter på Ruten. Er dere nervøse? "Nei", sier de i kor, "Vi bare gleder oss og det er mye bedre å holde tale enn å kjede oss med å vente på at toget skal starte."

De har skrevet talen selv og syns at det gikk greit. - Vi fant inspirasjon på nettet og har noen mål for hvordan talen bør være. Den må ikke være for lang, så vi har brukt en del tid på å korte den ned. Det er også viktig med litt humor og når vi holder talen så skal det være vår egen måte å snakke på - ikke sånn kjedelig opplesning. I hvertfall skal vi prøve på det, sier jentene som skal tale foran tusenvis av skolebarn.

Eileen har mye erfaring med å snakke for andre, da hun ofte har holdt tale og opplesninger i Høyland kirke. Vår Vilde har ikke så mye erfaring, men hun syns dette er en spennende utfordring.

Har dere øvd mye på talen? - Litt sånn innimellom. Vi er naboer, så vi har av og til øvd sammen i fritida vår. Ellers øver vi også en del hver for oss.
Fredag før 17.mai fikk de lov å bruke noen skoletimer til å forberede seg, og de hadde opplesning foran lærere som gav dem gode råd og tips.

Jentene får en travel dag på 17.mai. Etter barnetoget i sentrum skal de rett opp til Iglemyr skole der den samme talen skal holdes på ny. Utenfor Austrått bydelshus samles innbyggere fra både Austrått og Iglemyr skolekretser. Der blir det 17.mai-feiring med leker, konkurranser og pølsespising. Deretter er det en kort tur hjemom for klesskift før Folketoget. Vår Vilde skal kle seg opp i mørkeblå fotballdrakt tilhørende Austrått idrettslag, mens Eileen skifter til Taekwon-Do-drakt.
17.mai er også litt vemodig for jentene. Det blir siste gang de går i 17.mai-tog under fanen til Austrått barneskole med velkjente klassekamerater og lærere. Neste år går de på ungdomsskolen.

"Forresten", utbryter de tankefulle, "17.mai i 2017! Kan tallet 17 brukes i talen?Hmmm..." Var talen kanskje ikke ferdig likevel? Hele talen kan høres på Ruten 17.mai kl 09.30.

Her er 17.mai-programmet for hele Sandnes:
https://www.sandnes.kommune.no/kultur-fritid/kultur/17.-mai-feiring-i-sandnes/17.maiprogram-2017/

Se også kommunens nye nettside: www.sandnes.kommune.no