Sprudlende Lura ungdomsrevy

Sladrekjerringå lurer rundt på Lura. FOTO: Solveig I. Engelsen

"Pass på di egå rau" heter forestillingen som i disse dager vises av ungdomsrevyen på Lura bydelshus. Få raua i gir og dra dit du også!

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
26.01.2018 kl 08:21

Ung i Sandnes
Sandnes kommune
Se bildet større

Gamlebenken FOTO: Solveig I. Engelsen

Se bildet større

FOTO: Solveig I. Engelsen

Lura ungdomsrevy

Øver hver onsdag i teatersalen på Lura bydelshus. Alder: Fra 13 til ca 18 år. Setter hvert år opp en revy i slutten av januar. Det er plass til flere skuespillere.

Teater og dramagrupper for ungdom i Sandnes

Her kan ungdommer holde på med teater, revy og drama:

Teaterverkstedet på Ganddal.
Viser forestillingen "Dr. Krutongs psykehus" i neste uke 1.2, 2.2 og 3.2 på Ganddal bydelshus, der de også har fast øvingssted.

Sandnes Kulturskole
De har grupper for ulike alderstrinn. Dette skoleåret er det 17 ulike grupper. Kulturskolen er i samme lokaler som Vågen videregående skole.

Svært mange av skolene i Sandnes har skoleforestillinger, revy, cabaret og andre oppsetninger i løpet av hvert skoleår. Mange ungdomsskoler tilbyr valgfaget "sal og scene".

Flere menigheter, religiøse forsamlinger, innvandrergrupper og andre lag og foreninger har egne dramagrupper for ungdom.

Nok en gang leverte ungdommene en revy som stadig lot oss trekke på smilebåndene. Med stor spilleglede og entusiasme gav de den fullstappede salen en forestilling med alt det en skikkelig revy bør inneholde: En herlig gjennomgangsfigur i form av Sladrekjerringå og hennes mangfoldige innblandinger i nabolaget, pussige situasjoner på ferie, panikk hos legen, surr i ord i barnehagen og ulike utfordringer i ungdommers hverdagsliv.

Den eldgamle gjengen på gamlebenken har overlevd fra år til år og er utrolig morsomme med alle sine skavanker. Det var også humrende gjensyn med polakken, Køkki og Leffa, i tillegg til andre nye rollefigurer.

Likevel, der revygruppa virkelig fikk vist seg fram var i flere fantastiske fellesnumre der den ene sangstemmen overgikk den andre. Dansende til god koreografi i flotte kostymer var disse innslagene store opplevelser.

Selv om Lura ungdomsrevy har fått god hjelp av profesjonelle krefter (tekst, regi, koreografi, sang og kostymer) for å utøve sin scenekunst, så må også en stor del av takken tillegges den store og frivillige innsatsen som foreldre gjør.
Alt dette gode samarbeidet til tross; det er de unge skuespillertalentene selv som bidrar til det levende unge revymiljøet på Lura bydelshus.