ANNONSE
ANNONSE

SUB på tur til Ogna

11 SUB-medlemmer deltok på opplæringsseminaret på Ognatun.
Den andre dagen fikk de besøk av Isak og Eirik (foran i midten) fra medie:LAB'en på Lura bydelshus. De bisto med teknisk hjelp og bruk av filmkamera og mikrofon i filmgruppearbeidene. Foto: Solveig I. Engelsen

Vi i Sandnes unge bystyre (SUB) har vært så utrolig heldige å få lov til å reise til Ogna på opplæringsseminar 27.3-28.3 2017. Der har vi arbeidet med å finne ut hvordan vi og andre ungdommer kan ha en medvirkning på samfunnet. For oss er det utrolig viktig at ungdom får sagt sin mening og føler at de blir hørt!

Ung i Sandnes
Sandnes kommune

Publisert:

Sist oppdatert: 28.04.2017 kl 11:44

Når vi ankom Ognatun så ble vi servert et fantastisk måltid. Etter et godt måltid var det ned på fotballbanen for en hard økt. Vi i bystyret er ikke så late som vi blir framstilt.

Gode og svette etter kampen så var det inn å høre på et foredrag av rådgiver Nina Osland fra enhet kultur i Sandnes kommune. Der lærte vi blant annet om alle de offentlige organene til Sandnes kommune. Vi hadde et stort fokus på hvordan å få flest mulige til å ha en medvirkning på det som skjer i kommunen. I tillegg hadde vi fokus på hvordan kommunen kan bli flinkere til å formidle informasjon til alle.

Etter kvelds var det på tide å bli bedre kjent, og så engasjerte som vi er, spilte vi noen runder med kortspillet «Politisk ukorrekt». Så var på tide med obligatorisk episode av "Paradise Hotel".

Rett i seng etter "Paradise Hotel" for å gjøre seg klar til en fin dag neste morgen. Vi startet dagen med en fantastisk yogaøkt. Yoga gikk hardt for seg for noen av guttene, men jentene taklet selvfølgelig dette fint.

Så var det jobbing med media resten av dagen. Vi hadde fått besøk av to ungdommer fra medie:LAB'en på Lura bydelshus, og fikk informasjon om nettavisen www.ungisandnes.com.

Vi Sandnes unge bystyre takker for en fantastisk fin tur!

(Skrevet av SUB-medlemmene Nils Gudmund Devold Midtun, Jørgen Ødegård, Emily Espeland og Ida Pollestad Brunes.)