SUB på tur

Sandnes unge bystyre (SUB) 2017-2018. (Noen medlemmer var ikke tilstede på turen til Ogna.) FOTO: Nina Osland

Sandnes unge bystyre (SUB) hadde nettopp et arbeidsseminar 1.-2. mars på Ogna. For de som tror at SUB bare holder på med (kjedelige?) saker som utbygging og veier, så må de tro om igjen. Les mer om den svært så kjekke arbeidsturen!

Tekst:

Publisert:

Ung i Sandnes
Sandnes kommune
Se bildet større

FOTO: Nina Osland

Fra torsdag til fredag var Sandnes unge bystyre endelig samlet på Ognatun igjen.
I starten av hvert år reiser Sandnes unge bystyre med toget til Ogna, tar turen innom butikken og sikrer seg litt snacks til kvelden og tar så turen videre til fots til Ognatun som er et flott leirsted.

Når vi endelig kom fram til Ognatun etter en del togtrøbbel og en kald gåtur, spiste vi et herlig måltid. På menyen sto det Taco med sjokolademousse til dessert. Dette slo an hos alle sammen og vi var endelig klare til å ta i mot masse lærdom og kunnskap.

Det ble holdt skolering i taleteknikk. Her lærte vi hvordan vi skal skrive innlegg og hvordan vi på best mulig måte kan holde en tale eller et innlegg. Alle var nødt til å skrive et kort innlegg om hvilket som helst tema og de som ønsket fikk framføre dette for å få tilbakemeldinger. Dette var god lærdom som blir nyttig når vi skal holde innlegg for bystyret i Sandnes.Etter skoleringen var det på tide med litt kveldsmat, deretter var det på tide med sosialt.

Sandnes unge bystyre ønsker å ha stort fokus på det sosiale når vi er på opplæringsseminar. Dette er slik at vi skal bli godt kjent og ikke minst være trygge på hverandre. Vi har troen på at de ordinære møtene våre blir bedre og kjekkere dersom vi allerede kjenner hverandre godt. Denne kvelden var full av sosiale aktiviteter. Det var allsang, brettspill, sosiale leker og masse prat. Denne kvelden vil vi alle huske lenge. Noen kom seg i seng til rimelig tid, mens andre er vi ikke helt sikre på om fikk seg noe søvn i det hele tatt.

Klokken 08:00 var det opp for å delta på yoga, for deretter å gå til en herlig frokost. Etter frokosten ble vi delt opp i komiteer, hvor vi jobbet med ulike punkter fra handlingsprogrammet vårt. Handlingsprogrammet vårt inneholder den politikken vi har bestemt oss for å jobbe med dette året. Vi hadde tre komiteer; en komite som jobbet med psykisk helse, en som jobbet med skole og elevrådsarbeid og en komite som jobbet med økonomi og trafikk. Etter at de ulike komiteene hadde jobbet sammen, ble vi alle samlet igjen. Da presenterte alle komiteene arbeidet sitt og det ble litt diskusjoner, før vi gikk til lunsj.

Etter å ha spist lunsj og pakket alt sammen ferdig, gjorde vi oss klar for å dra hjem igjen. Da var det på med klærne og sekkene for så å sette turen mot togstasjonen.

Alt i alt var dette en meget lærerik og sosial tur som gikk alt for fort. Vi gleder oss allerede mye til neste gang vi møtes på møte.