Supert samlingssted for ungdommer!

"8.trinnet ruler på Riska fritidssenter", sier de glade jentene (fra venstre) Stine, Charlotte, Solveig, Gabriela og Thea. FOTO: Solveig I. Engelsen

En kald og regnfull onsdagskveld høres lyder fra en dør på baksiden av Riskahallen. Innenfor holder Riska fritidssenter til, og der er det langt fra trist og kjølig.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
04.04.2018 kl 16:36

Ung i Sandnes
Sandnes kommune
Se bildet større

"Bordtennis er best!", sier (fra venstre) Mathias, Jonathan og Tim. FOTO: Solveig I. Engelsen

Se bildet større

Aud (til venstre) er lærling i barne- og ungdomsarbeiderfaget og trives med kjekk ungdom og kreative aktiviteter på Riska fritidssenter. Her gir hun tegneråd til Julie. FOTO: Solveig I. Engelsen

Ungdomsaktiviteter på Riska fritidsenter

Klubben på Riska fritidssenter:
Hver onsdag kl 18-21.30
Alder: 7.klasse - 10.klasse
Gratis inngang

Åpen hall i Riskahallen:
Hver fredag kl 20-22
Alder: 7.klasse - 10.klasse
Forskjellig ballspill. Baller og sportsutstyr lånes ut. Husk innesko/hallsko. Gratis inngang.

Annenhver uke er Riska fritidssenter arrangør. De andre ukene er det en kristen organisasjon som er arrangør.

Riska fritidssenter driftes av kulturavdelingen område 1, Sandnes kommune.

Ungdommer har gruppert seg rundt i ulike rom og felles for dem alle er at de har store smil fra øre til øre. Det er ikke sjokoladenrullen med samme navn som er limt på ansiktene deres, men det er levende smil og ekte glede.

Allerede i gangen støter vi på en fnisete jentegjeng. - Vi liker veldig godt å komme hit til Riska fritidssenter, sier de. Det beste ved å være her er å treffe andre folk og å holde på med aktiviteter. Vi liker også veldig godt å danse, så danserommet syns vi er det beste ved hele fritidssenteret.

Inne fra et annet rom høres sprettelyder med forskjellige hastigheter. Plutselig kommer en hvit liten ball fykende ut og tre gutter styrter etter.
- Det vi liker best med å være her er å spille pingpong og å være sosiale. Bordtennis kan vi spille hjemme også, men det er gøyere her hvor vi har flere andre å spille mot.
Vi liker veldig godt at det arrangeres turneringer. For at en klubbkveld skal være vellykket for oss, så bør det være minst én konkurranse i løpet av kvelden. Forresten, nå er det lenge siden vi hadde biljardturnering, så vi håper det vil skje snart. Og så hadde det vært fint om det kunne kjøpes inn nyere playstationspill.

Kameratene tar seg en hvil i sofaen og diskuterer seg imellom om både vareutvalget og prisene i kiosken. De er enige om at det er flott at det serveres varme småretter, men uenige om hvilken type varm mat de liker best.

Ved et av de runde bordene i kaféen sitter Julie. - Jeg kommer hit fordi jeg liker å spille spill og ha det gøy med venner, sier hun. Favoritten er kortspillet Uno, men også andre kortspill og brettspill fungerer bra. Vennene hennes har nettopp gått hjem og vi spør om hun savner noe på fritidssenteret. - Det må være singstar, karaokekonkurranse og kanskje litt mer tegneaktiviteter og tegnekonkurranser, forteller Julie.

Fritidskonsulent Silje Espeland kommer akkurat inn i rommet. Hun forteller at det er massevis av muligheter til å holde på med forskjellige aktiviteter. - Vi har faktisk singstar og tegnesaker tas frem med jevne mellomrom. Men dersom ungdommene ikke bruker det, så er det ikke alltid at det settes fram. Hun oppfordrer ungdommene si fra hva de vil holde på med.

Selv om vennene til Julie har forlatt senteret, så føler hun seg ikke alene. Ved siden av henne sitter Aud som er lærling i barne- og ungdomsarbeiderfaget. Aud startet opp i februar og jobber hver onsdagskveld på fritidssenteret. - Så langt har jeg brukt tiden på å bli kjent med både ungdommene, rutinene og personalet, og nå ser jeg at det er mye vi kan gjøre her sammen med ungdommene utover våren, sier lærlingen fornøyd.

Absolutt alle vi traff på denne klubbkvelden var kjempeblide - enten det var de to fritidsarbeiderne Annette og Oladele, lærling Aud, leder Silje eller ungdommene.
Når lokalet er fyllt opp til randen av denne gode stemningen, så skjønner man godt hvorfor ungdommene trives på Riska fritidssenter.