ANNONSE
ANNONSE

Syk(kel)t!

Foto: Linn Andreassen Talge

Sandnes er som kjent SYKKELBYEN, men ikke bare har vi tilrettelagt selve byen for sykling, vi har også en egen MINI-sykkelby på Vibemyr!

Ung i Sandnes
Sandnes kommune

Publisert:

Sist oppdatert: 02.09.2015 kl 08:44

Sandnes Sykkel- og Aktivitetsgård finner du på Vibemyr, ved inngangen til Actionball(tidligere Tennisland), og her driver Trygg Trafikk sykkelopplæring for alle 5.klassingene i Sør-Rogaland, og om ettermiddagene kan man fritt leke seg her i løypene med sykkel, rollerblades, skateboard, sparkesykkel m.m. Det finnes rundkjøringer, lyskryss, forgjengeroverganger, sykkelstier, busslommer m.m. som man kan sykle og bevege seg rundt i. De som er slitne kan sette seg på benkene eller gressflekkene og slappe av, ikke dumt å ha med litt snadder og noe å drikke når man legger ut på "langtur" i løypa, for man glemmer fort tiden når man har det gøy og er i aktivitet.

Trygg Trafikk har 50 sykler tilgjengelig som de bruker i sykkelopplæringen, og opplegget driftes av pensjonister og frivillige, i tillegg til foresatte, besteforeldre og lærere til de ulike klassene som benytter seg av tilbudet. Når vi i UngiSandnes besøkte anlegget, var det 5.klasse ved Lura skole som benyttet seg av anlegget, og det så ut til at de aller fleste hadde lært reglene for sykling i trafikken, og ALLE lo og koste seg, til og med foreldrene og besteforeldrene(derav enkelte som ikke hadde vært på sykkel siden 60-tallet...). Det er INGEN tvil om at dette anlegget fra 2010 som Sandnes Kommune og Rogaland Fylkeskommune står bak er verdt hver eneste krone!