Topp med sport i ferien!

Snart er alle tatt i Tarzanløypa i Hanahallen. FOTO: Solveig I. Engelsen

Over 1000 aktive barn, unge og voksne har kost seg i ferieåpne idrettshaller på Bogafjell og Hana. Energien hadde ihvertfall ikke tatt vinterferie!

Tekst:

Publisert:

Ung i Sandnes
Sandnes kommune

Kanonball i Bogafjellhallen.
"Frisk luft" har kjørt i gang kjekke aktiviteter i både Bogafjell- og Hanahallen i vinterferien.

Se bildet større

"Kjempekjekt å være i Hanahallen i vinterferien" sier Ine Hauff (4.klasse Iglemyr skole),foran. Bak: Julie Hauff (8.klasse Øygard ungdomsskole), Julie Torheim Larsen (8.klasse Øygard ungdomsskole), Sigrid E. Rostad (7.klasse Trones skole) og Julie Therese Falkenberg-Nilsen (7.klasse Aspervika skole) FOTO: Solveig I.Engelsen

Se bildet større

Moro i Hanahallen! FOTO: Solveig I. Engelsen

Se bildet større

Det sosiale rommet i Hanahallen er gjort om til et aktivitetsrom. Lykke Tegle syns det er kjempegøy å være kreativ sammen med søskenbarnet Alde Tegle. De går begge i 2.klasse på Austrått skole. FOTO: Solveig I.Engelsen

Se bildet større

Med harde hammerslag gjør Linus Tegle plankebiten klar for trådtrekking. 4.klassingen på Iglemyr skole slår tydelig fast at håndverksarbeid er en flott vinterferieaktivitet. FOTO: Solveig I. Engelsen

Se bildet større

"Supert å være sammen med venner og gjøre kjekke ting sammen", sier venninnene i 8.klasse på Øygard ungdomsskole. FOTO: Solveig I. Engelsen

Se bildet større

"Herlig å slippe å være hjemme og kjede seg! Dessuten var det bra at det var åpen kiosk her", sier venninnene som har vært 3 og 2 ganger i Hanahallen i løpet av uka. Fra venstre: Sigrid E. Rostad (7.klasse Trones skole) og Julie Therese Falkenberg-Nilsen (7.klasse Aspervika skole) FOTO: Solveig I.Engelsen

Se bildet større

4 x Julie! Noen trodde kanskje at de måtte hete Julie for å være med i Hanahallen i vinterferien. Fra venstre: Julie Chanel Kera (4.klasse Kyrkjevollen skole), Julie Torheim Larsen (8.klasse Øygard ungdomsskole), Julie Hauff (8.klasse Øygard ungdomsskole) og Julie Therese Falkenberg-Nilsen (7.klasse Aspervika skole)
PS. Heldigvis var det plass til andre deltakere som ikke heter Julie også. FOTO: Solveig I .Engelsen

"Kjempegøy" sier søskenbarna Lykke og Alde i kaférommet i Hanahallen. Det er så vidt de har tid til å kikke opp fra tegningene sine på hobbybordet som er fullt av spennende aktivitetutstyr. Storebror og søskenbarn Linus er helt enig. Han snekrer iherdig massevis av spikrer inn i en plankebit. "De skal bli til et trådbilde. Garn skal snurres rundt spikrene og tilslutt bli et bilde. Forresten syns jeg også det var veldig kjekt med kanonball inne i idrettshallen," forteller han.

Det er nettopp det mange synes er så bra med de åpne idrettshallene på Bogafjell og Hana nå i vinterferien, at man kan gjøre alt mulig på ett sted. Ballspill, bordtennis og kreative aktiviteter om hverandre. Mammaene til Adle, Lykke og Linus er også veldig fornøyde med tilbudet. "Dette er helt supert! Gode aktiviteter helt gratis - og ikke minst er det fantastisk service med gratis kaffe til oss voksne!" De fikk vite om tilbudet gjennom kommunens hjemmeside, facebook og ranselpost via skolen.

En gjeng ungdommer sitter og slapper av i kaféens sofakrok. De har nettopp sprunget beina av seg på Tarzan-tikken. "Det beste med å være her er å treffe venner, snakke sammen, Tarzan-tikken og kanonball", sier noen av guttene i munnen på hverandre. De er veldig glade for tilbudet og noen av dem har vært innom flere dager på rad. "Det eneste vi har å utsette på opplegget er at vi ungdommer burde hatt en liten bane for oss selv deler av dagen. Det er ikke så lett å dryle til med kanonballen når det er mange mindre barn der", sier vennegjengen.

I Bogafjellhallen har det også vært en flott uke med høyt aktivitetsnivå og masse folk i ulike aldre - alt fra spedbarn til bestemødre. Fritidskonsulent Audun Hiis melder om veldig god stemning og hyggelige tilbakemeldinger fra de 650 besøkende. Det har vært fra 90-170 deltakere pr dag.

De to hallene har hatt litt ulikt tilbud, blant annet har det vært klatring for deltakere i Bogafjellhallen. Begge hallene har også hatt besøk av aktivitetsarrangørene "Frisk luft". De har stått for en times lek og moro der deltakerne har fått ekstra gode opplevelser og litt annerledes hallaktivitet.

Fritidskonsulentene Gry Mattingdsdal og Silje Espeland gleder seg også over at så mange har brukt tilbudet i Hanahallen. "Når flere av deltakerne kommer tilbake dag etter dag, så betyr det at det har vært en vellykket uke", sier de. Daglig har det vært fra 60-90 personer innom.

Arrangør har vært Område 1 i enhet kultur, Sandnes kommune. De arrangerer dette Åpen hall-tilbudet hver høst- og vinterferie. Fritidskonsulentene og de dyktige fritidsarbeiderne driver ellers i året ukentlige ungdomstilbud på Riska fritidssenter, Hanahallen, Bogafjellhallen og Ganddal fritidssenter.