UKM er endelig i gang!

I flokk og følge med hoppende kaniner ble UKM'erne ledsaget fra Kinokino til sirkusteltet på Ruten. FOTO: Solveig I. Engelsen

UKM-festivalen ble blåst i gang onsdag kveld 21.juni. Til magiske klanger fra 3000 år gamle bronselurer møttes bortimot 500 kulturungdommer i Kinokinos lokaler.

Tekst:

Publisert:

Ung i Sandnes
Sandnes kommune
Se bildet større

UKM-åpningen ble blåst i gang med svære bronselurer. Disse er laget etter kopi av bronselurer funnet i Danmark. Helt like bronselurer er også funnet i Rogaland, nærmere bestemt på Revheim ved Hafrsjord i Stavanger kommune. FOTO: SolveigI. Engelsen

Se bildet større

Alle UKM-kunstnerne ble gjort ekstra honnør på - med skåler av Sandneskeramikk fulle av sjokolader! FOTO: Solveig I. Engelsen

Se bildet større

Stor stemning i UKM-teltet før "Avspark"-arrangementet startet onsdag 21.juni kl 21.30. FOTO: Solveig I. Engelsen

Se bildet større

Sjonglering med flammer er alltid fascinerende! FOTO: Solveig I.Engelsen

Se bildet større

Boblende glede i UKM-festivalteltet! FOTO: Solveig I. Engelsen

Forventningsfulle ungdommer fra hele landet ble hilst velkommen av både Sandnesordfører Stanley Wirak og leder for region- og kulturutvalget i Rogaland fylkeskommune Anja Berggård Endresen.
Ordføreren oppfordret ungdommene til å sette sitt preg på bysentrum under festivaldagene. Han var tydelig stolt over at UKM Norge og Rogaland fylke har vist Sandnes kommune den store tilliten det er ved å la kommunen (og spesielt kulturavdelingen) være med å arrangere UKM-landsfestivalen 2017.

Festivalleder Egil Ovesen fra kulturavdelingen i Rogaland fylkeskommune poengterte at UKM-festivalen er et stort samarbeidsprosjekt, og han fremhevet blant andre Vågen videregående skole ved rektor Bente Jelsa og Sandnes kulturhus.
Kultursjef i Sandnes kommune, Therese Hauger, avsluttet den formelle delen av åpningen med et strålende smil: "Vi har jobbet for dette så lenge og ENDELIG er UKM-festivalen i gang. Vi gleder oss til alt som skal skje"

Starten på kvelden tilhørte mest UKM-utstillingsdeltakerne. Etter flotte taler og gaveutdeling til kunstnerne, ble publikum geleidet ned en etasje til den utrolig varierte og fantastiske UKM-utstillingen. Også på utsiden var det tydelig at noe helt spesielt foregikk på Kinokino. Storgata utenfor var gjort om til en UKM-gate med hoppende kaniner, telt og sjongleringskunstnere.

Etter hvert gikk hele sulamitten i flokk og følge ned mot Ruten til smekre gitartoner fra et lite UKM-band sittendes på kulturkontortrappa.

Innhyllet i svevende såpebobler ble hele UKM-følget innlosjert i sirkusteltet som var pyntet klart til Avspark-forestilling. De unge arrangørene og veteranarrangørene var vertskap for denne første UKM-festivalkvelden. Og med innslag fra Flaks sjongleringsgruppe, tryllekunstner Kevin Lunde og Stavangerkameratene, så gjorde UA og VA dette til svært godt bestått.
Heldigvis var sirkustelttaket høyt, for det var så vidt det var plass til all den gode UKM-stemningen!