"UKM er kjempegøy", sier elever på Giske ungdomsskole

Rett etter UKM-friminuttet skiftet disse 8.klassejentene til julekostymer. UKM i Sandnes syns det hadde vært kjempekjekt om elever fra valgfaget sal & scene hadde meldt seg på UKM 2018. FOTO: Solveig I. Engelsen

"Vi bare MÅ være med på neste UKM", sa to jenter på 10.trinn da de var innom UKM-standen i skolens allrom onsdag 6.desember.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
14.12.2017 kl 14:51

Ung i Sandnes
Sandnes kommune
Se bildet større

Dima og Nagam var med som arrangører i 2017 og er klare for Ung kultur møtes i Sandnes i 2018. FOTO: Ina Rebecca Tveter

UKM Sandnes 2018

UKM Sandnes 2018 er 1.- 3. februar 2018.

UKM rigge utstilling: Torsdag 1.februar
UKM utstillingsåpning: Fredag 2. februar
UKM scene: Lørdag 3. februar.

Sted: Kinokino
Alder deltaker: 13-20 år
Alder publikum: ingen aldersgrense

- Det var så kjekt å være med på UKM 2017! Vi jobbet som arrangører og hjalp til med praktiske ting. Som dørvakter tok vi imot billetter. Vi hjalp også til på backstage - venterommet for alle artistene. Der måtte vi holde orden på scenedeltakere som ventet på å opptre og finne disse når det var deres tur til å ha tekniske prøver eller opptreden på selve UKM-forestillingen, forteller arrangørjentene.

- Noe av det beste med å være med på UKM var å bli kjent med nye folk, se de andre opptre og å være med på festen etterpå, avslutter jentene mens de ser en filmsnutt fra fjorårets UKM.

Stemningen stiger i allrommet da dansegruppa The Mixtape dukker opp på lerretet. To av danserne i gruppa er elever på Giske ungdomsskole - Fillip og Suie Ann. Denne dansegruppa ble tatt ut til å representere UKM Sandnes på fylkefestivalen for hele Rogaland og senere på UKM-landsfestivalen. Nå har gruppa skiftet navn til Mixcrew og de har allerede planene klare for å melde seg på til UKM Sandnes 2018.

Alle kan være med på UKM enten de er nybegynnere eller erfarne. Alle former for ung kultur kan delta - for eksempel musikk, foto, kunst, teater, film, dans og mye mer. De som vil være arrangører og vakter må møte en kveld rett før UKM-helgen for å få vite hvilke oppgaver de skal ha. På selve UKM-dagene hjelper noen til med utstillingsåpningen på fredagskvelden, mens andre arbeider på lørdagen med tekniske prøver på dagtid og sceneopptredener på kvelden. Etterpå er det en egen fest for alle UKM-deltakerne og arrangørungdommene.
I tillegg til arrangører og deltakere på utstilling og scene, så trengs det også ungdommer til å være konferansier og til å jobbe med media (film/foto/journalist). For de som bare vil se og føle stemningen som i UKM-filmen, så er det også plass til et entusiastisk publikum!
Innen friminuttet tok slutt så var seks elever fra Giske ungdomsskole klare for å melde seg på UKM Sandnes 2018.

Hvorfor har vi UKM - Ung kultur møtes:
Det er en fantastisk anledning til å treffe andre, vise hvem du er, hva du kan, hva du liker å gjøre. Kanskje blir det begynnelsen på et eventyr. Uansett er UKM en opplevelse du ikke vil gå glipp av - og som du vil huske lenge.

Påmelding og info: https://ukm.no/

For å se filmklipp fra UKM Sandnes 2017 så må du gå inn på det enkelte innslaget som ligger ute på tvsandnes.no: http://tvsandnes.no/category/ungisandnes/
eller på youtube: https://www.youtube.com/ungisandnes
(HUSK Å SKROLLE ET STYKKE NED PÅ SIDEN.)

Se også filmsnutter fra UKM Sandnes 2016:
https://www.youtube.com/watch?v=z4ACMAzJURY&feature=youtu.be
https://www.youtube.com/watch?v=25ZPRXdO-do&feature=youtu.be