UKM'erne fra Sandnes skuffet ikke!

FOTO: Solveig I.Engelsen

Dansegruppa The Mixtape fra Sandnes gjennomførte sitt danseinnslag med glans. Med herlig energi og heftige moves gledet de publikum på den første UKM-forestillingen i Vågensalen i går kveld torsdag 22.juni.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
23.06.2017 kl 18:43

Ung i Sandnes
Sandnes kommune
Se bildet større

FOTO: Solveig I. Engelsen

Vi traff på dansegruppa rett etter forestillingen. Hvordan er det å delta på UKM-landsfestivalen?
- Kjempegøy! Vi treffer masse hyggelige og kule folk fra mange andre fylker. Det er kjekt å møte andre ungdommer som har helt andre hobbyinteresser enn oss, og det gir oss selv masse inspirasjon.

Er det kjekt å være med på #UKMblend? "Å,ja", sier en av guttene. "Jeg er med på "Pur ID" og det er helt fantastisk og utrolig kjempeartig!" Han blir straks avbrutt av et par av jentene: "Vi fikk kultursjokk!!! Vi er med på "Kulten" og vi skjønner ikke helt hva som foregår. Det er sært, merkelig og helt annerledes enn hva vi har sett eller vært med på før." Likevel er de enige om å gi "Kulten" en sjanse.
Noen andre av danserne er med på #UKMblend-grupper der det inngår mye dans, og de syns det er helt topp å danse med folk man ikke kjenner og samarbeide om å lage en helt ny opptreden. Ei jente i The Mixtape deltar på #UKMblend med et helt annet kulturuttrykk enn det hun vanligvis har interesse for - nemlig kunst. Det er hun veldig fornøyd med. "Kjekt å få gjøre noe annet enn det man vanligvis holder på med i sine daglige fritidsaktiviteter" sier hun smilende.

Alt i alt er danserne i The Mixtape (Maria Nguyen, Fillip Antonio, Xuan Phan, Rikke Aas, Joshua N.L. Ree og Suie Ann Le) veldig glade for å være med på UKM-festivalen. Det eneste som er litt dumt er at siden festivalen er i Sandnes, så har de ikke fått reist bort. Likevel er det også en fordel, for da kan de sove hjemme hvis gulvet i Vågen idrettshall blir altfor hardt.

Dansegruppa The Mixtape har øvd sammen siden i vinter og er en del av House of Dance-miljøet i Sandnes. De øver til vanlig i dansestudioet i ungdomshuset L54. De representerte Sandnes kommune på fylkesfinalen selv om enkelte av medlemmene også kommer fra Stavanger. Egentlig er de åtte medlemmer i gruppa, men på UKM-landsfestivalen deltar de med seks dansemedlemmer.

UKM-forestillingene der UKM-deltakerne viser innslag innen musikk, drama, dans, litteratur og film er på Vågens videregående skole og i Sandnes kulturhus. Fire forestillinger ble vist torsdag kveld, mens de to siste er i kveld fredag 23.juni kl 18. Disse er åpne for publikum. Kr 50 for barn/ungdom og kr 100 for voksne.

FORESTILLINGENE VISES OGSÅ LIVE. OPPTAK FRA GÅRSDAGENS FORESTILLINGER LIGGER OGSÅ UTE NÅ.

SE: http://ukm.no/festivalen/