UKM kommer til DIN skole!

Ung kultur møtes snart på din skole! Bildet er fra den fantastiske UKM-landsfestivalen og sirkusteltet på Ruten som var i Sandnes i juni 2017. FOTO: Solveig I. Engelsen

Lurahammaren ungdomsskole og Akademiet videregående skole er sistemann av Sandnesskolene som får besøk av UKM-standen. Onsdag 13.desember er dagen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
21.12.2017 kl 11:42

Ung i Sandnes
Sandnes kommune

UKM Sandnes 2018

UKM Sandnes 2018 er 1.- 3. februar 2018.

UKM utstillingsåpning: Fredag 2. februar
UKM scene: Lørdag 3. februar.

Sted: Kinokino
Alder: 13-20 år.

Vil du vite mer om UKM Sandnes, så møt opp på fellesområdet i det store friminuttet den dagen UKM kommer til din skole. På UKM-standen kan du sjekke ut alt det spennende du kan være med på når UKM arrangeres i februar 2018. UKM-ekspertene fra kulturavdelingen i Sandnes kan hjelpe deg med å svare på spørsmål, vise deg UKM-filmopptak, hjelpe deg med påmelding og annet.
Du kan være med som arrangør, deltaker eller publikummer. Dersom du vil være arrangør eller deltaker, så må du melde deg på før fristen 17.januar 2018.

Som arrangør kan du hjelpe til på UKM-arrangementet den dagen det er UKM. Vi trenger også noen til å være med i en mediagruppe (filmdokumentasjon og foto).
Det blir selvfølgelig ingen UKM uten deltakere på utstilling eller scene. Det kan meldes på både enkeltpersoner og grupper.

Utstillingsgjenstander kan være laget hjemme, på skolen eller et annet sted. Gjenstandene kan for eksempel være: foto, maleri, tegninger, figurer, film (både vanlig film og animasjon), graffiti, skulpturer, origami (papirbretting) og mye mer. Utstillingen vises i flotte og proffe lokaler på Kinokino.

På scenen kan du opptre med teater, sang, trylling, dans, buktaling, sketsjer, musikk (både klassisk, rock, pop og annet), sjonglering, standup og mye annet som kan være gøy å vise fram for et publikum. Man kan opptre solo eller i gruppe/band. Liker du å snakke mye, så trenger vi også en konferansier eller flere.

Opptreden på UKM-scene skjer slik:
Først blir man introdusert av en konferansier, så gjør man sin opptreden, deretter mottar man en herlig applaus fra publikum i salen og så er man ferdig. Det er ingen "eksperter" som sitter etterpå og kommenterer hva dere har gjort (slik som på talentshowene som vises på tv). Likevel så finnes det en jury skjult blant publikum. Juryens oppgave er å finne ut hvem av dere deltakere som skal representere Sandnes på UKM Rogaland 13.-15.april 2018.

Sjekk ut når vi kommer til din skole:

Fredag 10.november Øygard ungdomsskole
Onsdag 15.november Høyland ungdomsskole
Onsdag 15.november Vågen videregående skole
Onsdag 22.november Lundehaugen ungdomsskole
Mandag 27.november Skeiene ungdomsskole
Tirsdag 28.november Riska ungdomsskole
Onsdag 29.november Høle ungdomsskole
Onsdag 29.november Gand videregående skole
Onsdag 6.desember Giske ungdomsskole
Onsdag 6.desember Sandnes videregående skole
Onsdag 13.desember Lurahammaren ungdomsskole
Onsdag 13.desember Akademiet videregående skole

Fikk du ikke med deg UKM-standen på din skole, eller ønsker du å vite noe mer om UKM, så sjekk ut https://ukm.no/

UKM Sandnes har egen facebookside: https://www.facebook.com/ukmsandnes/

Vil du vite mer om UKM Sandnes eller UKM Norge: https://ukm.no/

Ønsker du å se filmklipp fra UKM Sandnes 2017, så må du gå inn på det enkelte innslaget som ligger ute på tvsandnes.no: http://tvsandnes.no/category/ungisandnes/
eller på youtube: https://www.youtube.com/ungisandnes
(HUSK Å SKROLLE ET STYKKE NED PÅ SIDEN.)

Se også filmsnutter fra UKM Sandnes 2016:
https://www.youtube.com/watch?v=z4ACMAzJURY&feature=youtu.be
https://www.youtube.com/watch?v=25ZPRXdO-do&feature=youtu.be