UKM SANDNES 2017 er i gang!

Noen av deltakerne fra dansegruppa The Mixtape gjorde UKM-åpningen til en flott kulturopplevelse! FOTO: Roald Brekke

Fredag kveld åpnet UKM SANDNES 2017 dørene for publikum. Det var stor stas da UKM-deltakerne fikk besøk av både ordfører, kultursjef, foreldre og venner.

Tekst:

Publisert:

Ung i Sandnes
Sandnes kommune

Fungerende ordfører Pål Morten Borgli åpnet årets UKM i Kinokino med en flott hilsen til alle UKM'erne. Det ble stor latter da han fortalte fra sin kulturelle ungdomstid som triangelspiller.
Han ble etterfulgt av heftige dansetrinn tilhørende Suie, Xuan og Fillip. De er tre av totalt åtte deltakere fra dansegruppa The Mixtape som skal opptre ikveld lørdag på UKM scene. Kultursjef Therese Hauger fortalte om sommerens store UKM-arrangement i Sandnes. Da fylles Sandnes sentrum opp av ca 500 UKM-deltakere fra hele landet.

De unge UKM-kunstnerne hadde sin spesielle kveld i går. De ble presentert til klangen av mosellglass og fargerike pinfanter. Publikum strømmet fornøyde inn i utstillingslokalet for å ta kunstverkene nærmere i øyesyn. Juryens kunstperson syns kunstverkene var av god kvalitet og det blir en vanskelig jobb å velge ut hvilke arbeider som skal bli sendt videre til UKM-fylkesmønstringen. 4 kunstnere skal bli valgt ut til å delta på fylkesmønstringen i Tysvær 28.-30.april 2017.

Utover kvelden fant de unge utstillerne hverandre og noen av de ble sittendes på gulvet i utstillingsrommet helt fram til stengetid. Vennskap ble knyttet i kulturens ånd!