UKM-utstilling med wow-objekter!

Torbjørn fra Nord-Trøndelag deltar med kostyme han har både laget og brukt selv. FOTO: Solveig I. Engelsen

Den fantastiske UKM-utstillingen gir opplevelser på den måten at du vil tenke: Går det virkelig an å være så gode og likevel så unge!

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
27.08.2017 kl 10:30

Ung i Sandnes
Sandnes kommune
Se bildet større

Legotårnet (en kopi av Røros kirketårn) ble dypt beundret av mange! FOTO: Solveig I. Engelsen

Se bildet større

Masse UKM-ungdom har sett utstillingen. Du som er ung (og gammel) i Sandnes bør gjøre det samme. Lørdag kveld pakkes den ned. FOTO: Solveig I. Engelsen

Se bildet større

Detaljrike objekter inviterer til nærkontakt. FOTO: Solveig I. Engelsen

Se bildet større

UKM-kaninene spretter frem overalt på UKM-festivalen. PS. Denne kaninen inngår IKKE i UKM-utstillingen. FOTO: Solveig I. Engelsen

Kunstneriske talenter vises igjen i dramatiske malerier, nøyaktige tegninger, detaljrike objekter, morsomme figurer, ettertenksomme fotografier og ikke minst i en utstoppet fisk!

En av de 70 UKM-kunstnerne er Torbjørn Alstad Austad (16 år) fra Nord-Trøndelag. Han er en gamer og dette har inspirert ham til å lage sitt eget kostyme som er "T-45d Power Armor" fra konsollspillet "Fallout 3" samt laserrifle fra "Fallout 3".
Med kostymet sitt (som for det meste er laget av skumgummi) har Torbjørn deltatt på cosplay. På cosplay-samlinger møtes man utkledt i kostymer og annet utstyr for å likne en bestemt rollefigur fra film, spill, japansk populærkultur m.m.
Det er første gang Torbjørn deltar på UKM, og han er veldig fornøyd med å ha blitt nominert videre helt til UKM-landsfestivalen.

Den delikate og innholdsrike utstillingskatalogen må også berømmes. Den er laget av elever ved Vågen videregående skole i Sandnes.

UKM-utstillingen er ÅPEN FOR ALLE. Sted: Kinokino. Åpen fredag 23.juni frem til kl 22. Lørdag 24.juni kl 11-16. Gratis. Velkommen til alle!

Mer informasjon: http://ukm.no/festivalen/