Verdens største stafett

FOTO: Solveig I. Engelsen

TINEstafetten samlet over 1500 løpende skoleelever på Sandnes stadion 8.mai. Ekstra stor stas var det at Filip Ingebrigtsen var med og fyrte av startpistolen i hvert eneste løp.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
23.05.2018 kl 17:49

Ung i Sandnes
Sandnes kommune
Se bildet større

Halvparten av laget til 9B på Lundehaugen skole bestod av (fra venstre) Michelle Hansen Ravndal, Hanne Stangeland, Lea Stakkeland og Sanna Spanne. FOTO: Solveig I. Engelsen

Se bildet større

En fin dag for friidrett! FOTO: Solveig I. Engelsen

Se bildet større

Filip Ingebrigtsen skjøt i gang alle de 198 stafettlagene på Sandnes stadion. KLAR... FOTO: Solveig I. Engelsen

Se bildet større

FERDIG... FOTO: Solveig I. Engelsen

Se bildet større

GÅ!!!! (egentlig burde man vel si LØP) FOTO: Solveig I. Engelsen

Se bildet større

Pensjonistgjengen i friidrettsgruppa (røde t-skjorter) stiller alltid velvillig opp. Tinestafetten i Sandnes hadde aldri klart seg uten dem, sier stafettansvarlig Gro Barlaug (ytterst til høyre i grønn t-skjorte) FOTO: Solveig I. Engelsen

TINEstafetten 25 år

I 1993 spurte Norges Friidrettsforbund om TINE ville være med å sponse en friidrettsstafett på skoler i Norge.

TINE ble med på dette samarbeidet for å motivere til økt fysisk aktivitet og bevissthet rundt kosthold hos ungdom.

Norsk Friidrett er teknisk ansvarlig for gjennomføringen av samtlige arrangementer.
I Sandnes er det Sandnes Idrettslag ved friidrettsgruppa som er teknisk arrangør.

2018:
110.220 løpere fra 6.-9.trinn i hele Norge
280 idrettsarenaer
198 lag deltok i Sandnes 2018

I 2011 rundet man en million løpere

TINEStafettens deltakere har tilsammen løpt 235 468 km. --> Det tilsvarer 5,9 ganger rundt jorda som også er over halvveis til månen.

Kilde: https://www.tine.no/tinestafetten/

"Kjempegøy", sa noen andpustne jenter rett utenfor målområdet. De hadde løpt for klasse 9B på Lundehaugen ungdomsskole. - Vi syns det gikk bra med løpingen, men man er alltid litt nervøs rett før start. Den største utfordringer er vel å sørge for at det ikke blir tjuvstart eller at det skjer noe uhell ved overleveringen av stafettpinnen, fortalte de.

Klasselaget kom på andre plass i sin gruppe. - Det er kjekt med TINEstafetten, og veldig bra at skolen legger til rette for at vi elever kan bli med på dette. Slike arrangementer kan inspirere oss ungdom til å holde på med organisert idrett eller bare ta en joggetur på egenhånd. Dessuten er det veldig kult at den verdenskjente løperen Filip er med, avsluttet klassevenninnene før de syklet tilbake til ungdomsskolen sin i Ganddal bydel.

I år er det 25-årsjubileum for TINEstafetten. Lærer og friidrettsentusiast Gro Barlaug fra Stangeland skole har vært med like lenge og fikk en gullstafettpinne som takk for innsatsen som teknisk arrangør. - Ja, det var kjekt å motta en slik oppmerksomhet. Det er jo en del som skal koordineres når så mange som 198 lag deltar. Mye går på rutiner fra foregående år, men det er jo likevel litt tidkrevende. Jeg gjør dette på min fritid, men det hadde aldri blitt noe TINEstafett i Sandnes hvis ikke pensjonistgruppa i Sandnes Idrettslags friidrettsgruppe hadde stilt opp år etter år. En kjempestor takk til alle dem, sa en takknemlig Gro Barlaug.

TINEstafetten er for elever fra 6.- 9. trinn. Skolene kan melde på så mange lag de vil. Hvert lag stiller med åtte personer og en reserve. Alt skjer i skoletida, så skolene organiserer deltakelsen selv. Noen skoler sender avgårde kun løperne på laget, mens fra andre skoler møter hele klassen opp slik at det rundt løpebanen står store klynger med heiagjenger. I år var det totalt nærmere 1800 elever tilstede på Sandnes stadion inkludert de litt over 1500 løperne. I enkelte klasser løper alle elevene fordelt på flere lag. Alle som løper TINEstafetten får en T-skjorte og et TINE-produkt (som i år var sunn drikke) som takk for deltakelsen.

Resultat TINEstafetten Sandnes 2018:
6.trinn: lag fra Trones skole
7.trinn: lag fra Stangeland skole
8.trinn: lag fra Wang ungdomsskole
9.trinn: lag fra Giske ungdomsskole

Det er frivillig for vinnerlagene å delta på kretsfinalen i Haugesund.

Kilde og mer informasjon: https://www.tine.no/tinestafetten/
Les mer om friidrett i Sandnes idrettslag: http://www.sandnes-idrettslag.no/index.php