ANNONSE
ANNONSE

Ungdommelig funkmusikk på 17.mai

Klare for spillejobb på nasjonaldagen! Foran fra venstre: Eivind Reppen Karlsen (gitar) og Andreas Stakkeland (piano). Bak fra venstre: Martin Fuglestad (bass), Eirik Bauge (trommer), Emma Sofia Hansen (vokal) og Heidi Sævland (saksofon) Foto: Solveig I. Engelsen

Bandet "District Harmony" lover å dra i gang skikkelig 17.mai-festmusikk som passer for alle! Ta turen innom Kirkeparken før folketoget starter.

Ung i Sandnes
Sandnes kommune

Publisert:

- God funk med heftig bass skal få alle til å bli i godt humør, og man må ikke bli overrasket dersom dansefoten plutselig setter i gang, forteller de. Alle i bandet går på Vågen videregående skole VG 2 musikk. Bortsett fra bassisten som går første året og er vikar for anledningen. Bandet startet som et skoleprosjekt, men de fungerte så godt sammen at de har påtatt seg ulike oppdrag i fritiden, slik som i bryllup, Treskofestivalen, bursdagsfester, julekonserter og nå på 17.mai i Sandnes sentrum.

Flere av bandmedlemmene har sin musikalske opplæring fra korps, så de vet hva som kreves for å spille på 17.mai. De forteller videre at flere år på kulturskole og deres bakgrunn fra musikkliv i menigheter har gjort dem trygge på scenen og ikke minst erfaring med å opptre for mange forskjellige publikummere.

"District Harmony" gleder seg veldig til å spill funk på nasjonaldagen og skape god stemning i Kirkeparken (ved siden av Sandnes kirke) sammen med kulturskolekoret VIVA, Skeiene janitsjar og taler fra både russen og ordfører.

Det er mange ungdommer som står på rundt omkring for å lage til en flott 17.mai-feiring for fellesskapet. En av disse er Ida Pollestad Brunes som må stå opp klokka 05 på morgenen for å gjøre seg klar til nasjonaldagen.

Hun er med i 17.mai-komiteen og starter dagen sammen med dem i Sandnes sentrum kl 06.30 for å høre salutten. Deretter går det slag i slag med fellesfrokost, kransenedleggelser, barnetog, folkefest i Kirkeparken og helt fram til folketoget er ferdig.

- Det blir kjempegøy, sier hun. - Jeg ser spesielt fram til å gå i begge togene og å spise hyggelig lunsj sammen med hele 17.maikomiteen, ordfører, rådmann og inviterte gjester som i år er Tone og Gjert Ingebrigtsen.

- Det er flott at vi unge kan være med å påvirke og bestemme hvordan 17.mai skal være i byen vår. Jeg er barnas og unges representant i 17.mai-komitéen. Det har vært kjekt å være med i 17.maikomiteen. Møtene pleier å gå ganske så rolig for seg, så det var skikkelig gøy da det ble en voldsom debatt om heliumballongene. Det var så vidt det ble flertall for å forby salg av heliumballonger på offentlig grunn.

Se artikkel om både heliumballonger og Russens representant i 17.mai-komitéen, Helene Vo: http://ungisandnes.com/nyheter/hurra-for-nei-til-heliumballonger/19.652

- Ellers så har jeg hatt ansvar for å skaffe tilveie skiltbærere som skal gå i togene foran bystyret, utvalg for kultur og oppvekst og foran 17.maikomiteen. Bandet "District Harmony" som skal spille på folkefesten i Kirkeparken er også mitt forslag, sier hun smilende.

Ida gir seg ikke med 12 timers kontinuerlig 17.mai-feiring. Når pliktene er over skal hun fortsette utover kvelden med både grilling og besøk til den aller første åpningskvelden for Jam musikkafè. Der blir det åpen scene for ungdommer som vil jamme (synge eller spille) på scenen. Åpent for alle ungdommer. (Se mer info i 17.mai-programmet)

17.mai-program for hele Sandnes:
https://www.sandnes.kommune.no/kultur-fritid/kultur/17-mai-2018/