ANNONSE
ANNONSE

"Veldig viktig ungdomsfestival", sier kultursjefen.

Foto: Solveig I. Engelsen

Urban Street-festivalen er et sted for ungdom å møtes. Å gi publikum en ungdommelig kulturopplevelse er like viktig som at unge artister, dansere, sportsutøvere og andre kan vise seg fram.

Ung i Sandnes
Sandnes kommune

Publisert:

Sist oppdatert: 16.06.2017 kl 16:58

Urban Street-festivalen satses på av politikerne i Sandnes kommune. Den ligger nå fast inne på kulturbudsjettet til Sandnes kommune.

"Det er viktig å dyrke fram en slik komprimert en-dags ungdomsfestival med urbane kulturuttrykk", sier kultursjefen i Sandnes Therese Hauger. - Måten den mobiliserer ungdom på er fantastisk! Et flott samarbeid mellom arrangørungdom og unge artister og andre utøvere, slik som de uredde og sporty ungdommene som kjører trial i Riska Motorsykkelklubb.

- Jeg ser også frem til dansebattle'n! Den er spontan og man trenger ikke tekniske danseferdigheter for å delta. Vi har et sterkt dansemiljø i Sandnes og et svært godt samarbeid med "House of Dance" (HoD). Dette viste tydelig igjen på danseforestillingen årets HoD-kursdeltakere framførte under Barnas By sist uke; Lanterne-scenen i Langgata var stappfull av unge dansere og publikummere.

Det som for mange år siden ble regnet som gatekultur (rap, hip hop, skating, streetbasket, graffiti og lignende) er forlengst blitt stuerent. Ofte betegner man flere av disse urbane ungdomsaktivitetene som uorganisert egenaktivitet. Kulturavdelingen i Sandnes jobber for at ungdom som er opptatt av slike kulturuttrykk skal få sine steder å vise seg fram på, og det er nettopp dette som er målet med Urban Street-festivalen!
I tillegg tilrettelegger kommunens kulturarbeidere øvingslokaler på fritidssentere og bydelshus, arrangerer UKM (Ung kultur møtes) og bruker disse ungdommene som kulturinnslag blant annet i samarbeid med Sandnes sentrum og på ulike arrangementer.

Urban Street-festivalen 2017. Lørdag 17.juni kl 12-18
Sted: Ruten, Sandnes sentrum
Alle kan komme og se på - unge som gamle, og det er helt gratis!