Viktig Amnesty-markering i Sandnes

FOTO: Ragnhild Strømø Orheim

Nargis Mohammadi sitter fengslet for sine modige meninger i Iran. Elever fra Vågen vgs markerte dette gjennom utrolig fine bidrag i form av kunsteriske modeller og dramainnslag med tema "Brave".

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
20.03.2018 kl 12:20

Ung i Sandnes
Sandnes kommune

Bildeserie

Amnesty International i Sandnes 15.mars 2018

Amnesty-markering med tema "Modige menneskerettighetskjempere". Fakkeltog fra Lanternen til arrangementet på Vitenfabrikken. Foto: Camilla Olsen
Fra fakkeltoget i Sandnes sentrum.  Foto: Camilla Olsen
Fakkeltogets ankomst til Vitenfabrikken.   Foto: Ragnhild Strømø Orheim
Dramaelever fra Vågen vgs er straks klare for sin markering "Brave" på Vitenfabrikken i Sandnes.  Foto: Camilla Olsen
Amnesty-markering av "Modige menneskerettighetskjempere" på Vitenfabrikken i Sandnes.  Foto: Camilla Olsen
Fra kunstutstillingen "Brave" ved Vågen vgs-elever. Foto: Camilla Olsen
Fra kunstutstillingen "Brave" av Vågen vgs-elever på Vitenfabrikken. Foto: Camilla Olsen
Fra kunstutstillingen "Brave" av Vågen vgs-elever på Vitenfabrikken.  Foto: Camilla Olsen
Se bildet større

Dramaelever fra Vågen vgs. FOTO: Ragnhild Strømø Orheim

Før fakkeltoget startet i Lanternen i Sandnes sentrum holdt regionlederen i Amnesty International Norge Sør, Camilla Olsen, en tale om menneskerettighetsforkjempere som har blitt fengslet eller drept på grunn av arbeidet de har gjort.

Etterpå ble det delt ut fakkel til alle som ville holde en. Det var en utfordring å tenne på faklene på grunn av vinden, men med godt samarbeid og flere forsøk så fikk vi det til. Tore Koppang fra Sandnes musikkråd blåste toget i gang med neverlur.

Målet for opptoget var Vitenfabrikken. Noen av oss lokale Amnesty-medlemmer kunne ikke gå i selve fakkeltoget da vi måtte holde vakt og stoppe biler som kom kjørende.
Uansett om vi var vakter eller fakkeltogdeltakere, så var det godt å få varme i kroppen igjen etterpå.

Inne på Vitenfabrikken var det mye spennende som foregikk. Vi kunne se på kunstutstillingen av 3SFA og dramainnslag fra 1MDRA ved Vågen videregående skole. Sang ved koret SJOKK - Sosialistisk sangkor, og deretter holdt Amnestys prosjektleder Richard Dwomoh presentasjon om menneskerettighetsforkjempere.

Sofasamtalen mellom Richard og Hamid Mohammadi var også veldig informerende både om hvor streng det iranske fengslet som søsteren Nargis befinner seg i er, og om hennes aktivistdager.

Da det ble åpnet for publikumsspørsmål, fikk både leder og nestleder i Amnesty International ved Vågen vgs snakke med Hamid personlig og spurt spørsmål. Vi snakket også med Richard i Amnesty Norge og fikk inspirerende ord fra ham.

Det ble talt totalt 130 mennesker inne i Vitenfabrikken. Det gode oppmøtet og stemningen gjorde at kvelden ble helt fantastisk, spesielt var samtalene vi hadde med Richard og Hamid veldig hyggelige. For noen av oss så fortsatte faktisk samtalene etter at arrangementet var slutt. Vi fikk tilfeldig følge med Amnesty-gjestene på toget på hjemveien til Stavanger.

Les mer her: https://www.amnesty.no/menneskerettighetsforkjempereI

Markering av modige menneskerettighetsforkjempere i Sandnes torsdag 15.mars 2018. Arrangører: Amnesty International Region Sør, Vågen videregående skole, Sandnes musikkråd og Vitenfabrikken.

Artikkelen er i hovedsak skrevet av Jasmine Marie Ramos som er leder av Amnesty-gruppa på Vågen videregående skole.