ANNONSE
ANNONSE

Vil du være med på årets opplevelse som publikummer?

Foto: ukm.no

Lite visste Laurita om UKM og enda mindre at deltakelsen på UKM Sandnes i fjor skulle gi henne en opplevelse for livet! Fristen for å være deltaker har gått ut, men du kan være med som publikummer første helgen i februar. Se https://ukm.no/

Ung i Sandnes
Sandnes kommune

Publisert:

Sist oppdatert: 18.01.2018 kl 15:17

UKM arrangeres ikke bare for at kultur skal møtes. Det er også stedet der ungdom møtes og vennskap knyttes. Tegneren Laurita fra Lundehaugen ungdomsskole er et synlig bevis på det.

Høsten 2016 deltok hun på det kreative fritidstilbudet "Design/redesign" på Ganddal fritidssenter. Da hun ble spurt om å være med å stille ut noen av bildene sine på UKM Sandnes, var hun ganske så skeptisk. Hun visste ikke hva UKM var for noe.

Hvordan gikk det egentlig da du deltok på UKM i fjor, Laurita?
- Det var helt fantastisk og kjempekjekt, svarer hun smilende. - Jeg var med på utstillingsåpningen på fredagen og de hadde laget det til så fint! Bildende var hengt skikkelig opp som på en ordentlig kunstutstilling. Det var også veldig gøy å se hva de andre hadde laget. Jeg deltok med flere bilder, både tegninger og spraymaling på lerret.

Til hennes store overraskelse ble en av hennes tegninger valgt ut til å bli med på den store UKM-festivalen for hele Rogaland noen måneder senere. Laurita ble veldig glad for det, men syns egentlig det var litt skummelt å bli med en gjeng ungdommer hun ikke kjente til Tysværtunet kulturhus og bo der en hel helg.

Likevel reiste hun til Tysvær og UKM Rogaland. Der fikk hun gjøre mange morsomme ting sammen med de andre UKM-deltakerne. Det var dessuten trygt å være der da det var med ansvarlige voksenpersoner fra kulturavdelingen i Sandnes som reiseledere.

Hun angrer ikke et sekund på at hun ble med på alle UKM-dagene i Tysvær. Hun var med på kunstgrupper som lagde spennende utendørskunst, var publikummer i den store kulturhussalen der hun så på scenedeltakere som opptrådte med dans, musikk, teater og annet og ikke minst ble hun kjent med nye folk. Og det beste av alt, noen av disse nye vennene har hun fortsatt kontakt med!

Nå er det tid for ny UKM i Sandnes. Laurita har meldt seg på for lenge siden. Hun var faktisk så heldig at hun denne uka vant en kul UKM-hettejakke. Det har nemlig vært trekning blant deltakerne som er påmeldt UKM Sandnes 2018.

Rakk du ikke fristen som var onsdag 17.januar kl 23, så er du hjertelig velkommen til å delta som PUBLIKUMMER første helgen i februar.

UKM SANDNES 2018 er i KINOKINO i Sandnes sentrum. Utstillingsåpning fredag 2.februar. UKM scene lørdag 3.februar. Forskjellige workshops og forberedelser for deltakere torsdag 1.februar.

Påmelding via internett: https://ukm.no/