ANNONSE
ANNONSE

Bogafjell Innebandyklubb stiftet i 2015

Foto: Marita Strømstad

- Vi har ikke ambisjoner om å dyrke talenter, men satser på treningsglede og lav kontingent, sier daglig leder Marita Strømstad. Klubben har i dag ingen ansatte, og det er frivillige foreldre som driver klubben.

Ung i Sandnes
Sandnes kommune

Publisert:

- Jeg hadde liten erfaring fra å drive et idrettslag fra før, men tok utfordringen da vi sto i fare for å ikke kunne tilby innebandy i bydelen sier Marita.

- Mine forventninger var større til foreldre i starten, dette måtte nedjusteres mye. Læringskurven var bratt, og jeg har lært enormt mye på kort tid. Angrer ikke på at jeg takket ja til ansvaret, når jeg hører unger si: "Dagens trening var magisk".

Når kom du første gang i kontakt med klubben?
- Under etablering i 2015. Min sønn hadde fått informasjon på SFO om at det skulle bli innebandy på Bogafjell. Rogaland Bandykrets som forsøkte å få til et lag, valgte å engasjere meg da jeg syntes det var viktig med flere tilbud innen idretten på Bogafjell. Har sittet i styret siden etablering av klubben i 2015.

Hvilke forventinger hadde du til jobben før du startet, og hva kan du si nå i etterkant?
- Jeg hadde forventninger om å bidra som foreldre, men ikke å påta meg rollen som leder av klubben. Men den gang var det vanskelig å få med seg nok foreldre til å starte eget idrettslag. En håndfull av foreldre hadde flere roller i starten. Men jeg angrer ikke når jeg ser hvor mange barn som ønsker å spille bandy og hvor stort behov det var for alternativ idrett på fjellet.

- Det som gleder meg er å se gleden ungene viser på trening, og det vi på kort tid har klart å skape, uten erfaring fra å drive idrettslag fra før. Gleder meg over at flere foreldre bidrar og det samholdet vi som klubb har klart å etablert.

Hvordan kan medlemmer og foreldre gjøre klubben bedre?
- Foreldre kan bidra på treningen sammen med ungene. Vi ser at de ungene som har foreldre som er med er de som liker seg best på trening. Dette gjelder spesielt for de minste ungene. Foreldre kan bidra til å rigge utstyr og påta seg oppgaver etter kompetanse og behov.

- Det er ikke så mye som skal til for at vi sammen skal bli gode. Vi sender ut informasjonsbrev til alle nye medlemmer for å informere om klubben. Vi forsøker allerede ved innmelding å få kartlagt om foreldre kan bidra i klubben.

- Utfordringen fremover blir å verve dyktige foreldre til ulike oppgaver i klubben. Klubben vokser raskt og vi trenger flere foreldre med ulik kompetanse til å påta seg oppgaver. Vi skal i 2018/2019 prøve oss med ett lag i seriespill Gutter 12, det vil kreve ekstra innsats fra foreldre, trenere og styret.