ANNONSE
ANNONSE

Syklende ungdommer i Sandnes

Foto: Solveig I. Engelsen

For de som ikke fikk vært med på ungdomsskolenes sykkelritt "Tour des Teens" for kort tid tilbake, så er det ny mulighet for sykling i "Ungdommens Nordsjøritt" som går fra Orre til Sandnes sentrum lørdag 9.juni. Påmeldingen er fortsatt åpen.

Ung i Sandnes
Sandnes kommune

Publisert:

I slutten av mai arrangerte Nordsjørittet et eget sykkelritt for ungdomsskoler i Sandnes "Tour des Teens", der målet var å legge til rette for mer sykling blant ungdommer og ikke minst ha en dag med fin og sunn aktivitet.

Elever fra seks ungdomsskoler deltok: Høyland, Lundehaugen, Lurahammaren, Riska, Wang og Øygard.

Firehundre blåkledde unge syklister, et tilsvarende antall elever som heiagjenger pluss gode hjelpere skapte en fantastisk stemning innerst i Vågen som både var start- og målområde.

Sykkelrittet gikk i samme trasé som Hammer Climb. Selv om det ikke var tidtaking, så var det likevel noen svette og slitne syklister som kom i mål etter en times sykling.

Bakkene opp Krampadalen (Høgevollsveien) og videre oppover Skaarlia var i meste laget for noen. Men da elevene etterpå kunne suse nedover vakre Kleivane i sval sommervind, på to hjul i svingen inn langs Høylandsåna, over grønne enger og deretter videre nedover Austråttbakken, så var nok mye av slitet glemt.

I hvert fall hadde både varme syklister og heiagjenger nok energi til både vannkrig, smådansing og spising av hamburger, boller og frukt i målområdet etterpå.

På området var det flere interessante stands for ungdommene, deriblant Olavs trafikkskole som delte ut solbriller og hadde laget en trafikkquiz. Heldige vinnere vant kinobilletter. Den generøse trafikkskolen delte også ut 5 gavekort på trafikalt grunnkurs teori. Vinnerne av disse verdifulle gavekortene ble trukket ut fra både syklende elever og heiagjengelevene. I tillegg ble det også delt ut gavekort fra sykkelbutikken Spinn.

Siri Ommedal, sjefsdama for "Nordsjørittet", smilte om kapp med sola: - Vi er kjempefornøyde og stolte over at så mange elever gjennomførte sykkelturen. Dette håper vi skal bli et årlig arrangement der etterhvert alle ungdomsskolene i Sandnes blir representerte ute i sykkelløypa.

Torgeir Ravndal fra Sandnes Tomteselskap, en av samarbeidspartnerne, var også strålende glad denne formiddagen: - Slike arrangementer med fokus på sykling for alle og enhver kan være med å gjøre Sandnes til en skikkelig sykkelby igjen.

Den gode sykkelstemninga kan oppleves på nytt i Sandnes fredag 9.juni. Nordsjørittet med start i Egersund har målområde i Vågen i Sandnes. Der vil det foregå mye kjekt. Syklistene vil få medaljer og et måltid, mens publikum kan delta på folkefesten og se på underholdningen, stands og annet.

Det blir gratis konsertopplevelse med det legendariske rockebandet "Ingenting" fra Sandnes etter medaljeutdelingen ca kl. 18.30.

Det er fortsatt mulighet til å melde seg på alle rittene. Medaljen man får for deltakelse i familierittet kan bruke som gratis inngangsbillett i Kongeparken dagen etter.

Se mer info: http://www.nordsjorittet.no/

Påmelding til familierittet fra Mariero stasjon til Vågen i Sandnes.
http://www.nordsjorittet.no/nyheter/vis/vi-apner-pamelding-til-nordsjorittets-familieritt

Påmeldingsskjema til Ungdommens Nordsjøritt fra Orre til Sandnes. Distanse 30 km:
https://secure.onreg.com/onreg2/front/step4.php?sessionname=a6b515c7a2907060d8922862405be320&action=input&type=add

Sykleklubber i Sandnes:
Sandnes sykleklubb http://www.sandnessykleklubb.no/ (Er også medeier i Nordsjørittet.)
Bogafjell sykleklubb http://bogafjellsykleklubb.no/

TV Sandnes viser innslag fra "Tour des Teens" i sitt TV-Magasin onsdag 20.juni.
Sjekk ut: http://tvsandnes.no/